Πού θα βρέχει Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο

Αλλάζουν συνεχώς τα δεδομένα για τον καιρό του Πάσχα. Χωρίς δυσκολίες αναμένεται η μετακίνηση εξοδούχων

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αναμένεται να ταξιδέψουν οι εκδρομείς του Πάσχα, καθώς ο καιρός φαίνεται ότι θα τους κάνει το χατίρι και θα είναι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας καλός, με εξαίρεση τις βροχές και τις τοπικές μπόρες που θα εκδηλωθούν κατά διαστήματα στη βόρεια Ελλάδα. Ωστόσο, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τον υδράργυρο να φτάνει και τους 17 βαθμούς Κελσίου. Τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι τη Μεγάλη Πέμπτη, όταν θα ξεκινήσει το πρώτο «κύμα» εξοδούχων, θα σημειωθούν μετά το μεσημέρι νεφώσεις στα ηπειρωτικά και μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, αλλά και στη Θράκη. Σε Ηπειρο, Θεσσαλία, Πελοπόννησο και Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Στη βόρεια Ελλάδα

Το σκηνικό αυτό θα διατηρηθεί και τη Μεγάλη Παρασκευή, οπότε θα κορυφωθεί η έξοδος, με τις βροχές να «επιμένουν» στη βόρεια Ελλάδα. Στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με μεγάλα όμως διαστήματα ηλιοφάνειας. Οπως σημειώνει στη «δημοκρατία» ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς, «οι εκδρομείς δεν φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα στις μετακινήσεις τους, καθώς τα φαινόμενα δεν θα είναι έντονα και στα πελάγη δεν θα φυσούν ισχυροί άνεμοι».

Ο ίδιος σημειώνει ότι «ο καιρός το Πάσχα δεν θα είναι τέλειος, αλλά ούτε και απογοητευτικός», επισημαίνοντας, εντούτοις, ότι τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς και «ειδικά αυτήν την περίοδο, η ατμόσφαιρα έχει πάρα πολύ χαμηλή προγνωσιμότητα». «Μπερδεμένος» θα είναι ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο, οπότε και αναμένεται μετά το μεσημέρι να σημειωθούν ασθενείς βροχές στα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα τα σύννεφα θα εναλλάσσονται με τον ήλιο. Ανήμερα το Πάσχα, το ψήσιμο του οβελία πιθανόν να γίνει μετ’ εμποδίων, καθώς ενδέχεται να εκδηλωθούν φαινόμενα στην ανατολική Ελλάδα. «Φαίνεται ότι την Κυριακή του Πάσχα θα έχει συννεφιά και ψιλόβροχο, κυρίως στα ανατολικά. Δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά πολλών περιοχών, αλλά και σε περιοχές που βρίσκονται πιο χαμηλά» τονίζει ο κ. Κολυδάς.

Η Εβδομάδα των Παθών ξεκινά τη Μεγάλη Δευτέρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά, βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Οι νοτιάδες θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία (η μέγιστη θα φτάσει τους 22 βαθμούς) και θα μεταφέρουν σκόνη από την Αφρική. Κάμψη θα παρουσιάσει ο υδράργυρος τη Μεγάλη Τρίτη, όποτε θα πέσει στους 15-17 βαθμούς Κελσίου, με τους ανέμους να γυρίζουν σε βοριάδες, εντάσεως έως και 7 μποφόρ. Το μετεωρολογικό «μενού» της Μεγάλης Τετάρτης περιλαμβάνει ασθενείς βροχές στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, καθώς και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Στάθης Βασιλόπουλος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα