Στη Βουλή το αθλητικό νομοσχέδιο, τέλος στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ

Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, με τίτλο «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις», κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Με το νέο νόμο παύει η ισχύς του αυτοδιοίκητου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, καθώς όπως αναφέρεται σε αυτόν «καταργείται η διάταξη του πρώτου εδαφίου της παρ.12 του άρθρου 29 του μ.3479/2006, που προβλέπει τη δυνατότητα ρύθμισης αυτόνομα από την ΕΠΟ και τα όργανά της, όλων των θεμάτων που άπτονται της λειτουργίας και οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Ταυτόχρονα «αναβαθμίζεται ο ρόλος του αρμοδίου για τον αθλητισμό Υπουργού, ενώ καθίσταται σαφές πως υποχρεούνται τα ΤΑΑ (Τμήματα Αμειβομένων Αθλητών) να έχουν εγκαταστήσει τα δικά τους ηλεκτρονικά συστήματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν», ιδίοις εξόδοις.

Επίσης, απαγορεύεται η διάθεση εισιτηρίων στις Λέσχες Φίλων των Αθλητικών Σωματείων που δεν λειτουργούν νόμιμα. Σε περίπτωση που εντοπιστούν παραβάσεις «κάθε μέλος της διοίκησης του υπαίτιου ΤΑΑ τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών και με χρηματική ποινή 10.000 ευρώ».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα