Ο Φουστάνος άφησε χωρίς ρεύμα δύο κομβικές ΔΟΥ!

Δεν πλήρωσε ως διαχειριστής του «ATRINA» στην Κηφισίας τη ΔΕΗ! Οι οφειλές έφτασαν το 1.388.404 € ενώ αθέτησε τη ρύθμιση

Σε προσωρινή διακοπή της ηλεκτροδότησης στο κτίριο γραφείων ATRINA, ένα από τα πρώτα κτίρια που είχε κατασκευάσει ο Μπάμπης Βωβός στη λεωφόρο Κηφισίας, προχώρησε η ΔΕΗ. Πρόκειται για κτίριο στο οποίο στεγάζονται, μεταξύ άλλων, δύο υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων, το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου καθώς και ενοικιαστές με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Το ATRINA ηλεκτροδοτείται από μια (1) παροχή μέσης τάσης και μέσω πιστοποιημένων μετρητών ηλεκτροδοτούνται διαφορετικοί χρήστες, αλλά εκδίδεται ένας λογαριασμός ρεύματος επ’ ονόματι της διαχείρισης.

Σε ανακοίνωση της ΔΕΗ αναφέρεται ότι η διακοπή συνδέεται με οφειλή 1.388.404 ευρώ και πολλαπλή αθέτηση διακανονισμών από τη διαχείριση του κτιρίου. Μάλιστα, ο διαχειριστής (ο γνωστός πλαστικός χειρουργός Ανδρέας Φουστάνος) δεν πληρώνει τη ΔΕΗ, ενώ εισπράττει τα σχετικά ποσά από ορισμένους ενοικιαστές.

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη ανέφερε ότι η εντολή για διακοπή ρεύματος στο κτίριο εκδόθηκε από τη ΔΕΗ, καθώς οι εταιρίες που στεγάζονται σε αυτό έχουν οφειλές ύψους 1.400.000 ευρώ για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ρύθμιση

Η ίδια σημείωσε ότι, ενώ ο διαχειριστής προχώρησε σε ρύθμιση με τη ΔΕΗ για το οφειλόμενο ποσό τον Δεκέμβριο, οι δόσεις δεν έχουν καταβληθεί.
Χθες και ύστερα από ενέργειες των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, όπου στεγάζονται στο κτιριακό συγκρότημα, συγκεντρώθηκαν από κάποιους ενοικιαστές 120.000 ευρώ, τα οποία κατατέθηκαν στη ΔΕΗ. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, η επιχείρηση προχώρησε σε άμεση επανασύνδεση.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΔΕΗ, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών που στεγάζονται στο συγκεκριμένο κτίριο καταβάλλουν το σύνολο των οφειλών τους προς τη διαχείριση. Στο παρελθόν η ΔΕΗ «είχε ανταποκριθεί θετικά σε αιτήματα διακανονισμού από τη διαχείριση του κτιριακού συγκροτήματος, τους οποίους όμως διακανονισμούς δεν τήρησε. Τελευταία φορά, τον Δεκέμβριο του 2014, η ΔΕΗ ανταποκρίθηκε και πάλι σε σχετικό αίτημα του Διαχειριστή και ενέκρινε νέο διακανονισμό για τη ληξιπρόθεσμη οφειλή, που στις 31/11/14 είχε ανέλθει σε 1.276.476 ευρώ».

Ομως, ο διαχειριστής του κτιρίου «δεν κατέβαλε καμία από τις δόσεις της ρύθμισης ούτε εξόφλησε τις τρέχουσες καταναλώσεις των επόμενων μηνών, με αποτέλεσμα η ληξιπρόθεσμη οφειλή του, αντί σήμερα να έχει μειωθεί σημαντικά, όπως προέβλεπε ο διακανονισμός, να έχει εκτιναχθεί σε 1.388.404 ευρώ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ύστερα και από σχετικές ειδοποιήσεις για τήρηση των υποχρεώσεων, η ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης του κτιριακού συγκροτήματος».
Ο κ. Φουστάνος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι «οι ενοικιαστές και οι ιδιοκτήτες του κτιρίου δεν έχουν πληρώσει κοινόχρηστα για πολύ καιρό. Υπάρχουν καταστάσεις που το επιβεβαιώνουν». Οπως είπε, «η ιδιαιτερότητα του κτιρίου αυτού είναι το γεγονός ότι υπάρχει ένα ρολόι και οι ενοικιαστές και οι ιδιοκτήτες, εάν δεν πληρώσουν τα κοινόχρηστα, δεν πληρώνεται και η ΔΕΗ» και πρόσθεσε ότι «το χρέος των ιδιοκτητών και ενοικιαστών προς τη διαχείριση είναι 1.500.000 ευρώ».

Πρόκληση λέει ο Σύλλογος εργαζομένων

Προκλητική χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του τη διακοπή παροχής ρεύματος στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου και στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων ο σύλλογος εργαζομένων στις ΔΟΥ της Αττικής και των Κυκλάδων, δεδομένης της αγωνιώδους προσπάθειας που καταβάλλει η χώρα για την περισυλλογή και του τελευταίου ευρώ.
Στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Τρύφων Αλεξιάδης και η γενική γραμματέας Βάλια Χριστακοπούλου, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «πρέπει επιτέλους να ανοίξει το υπουργείο Οικονομικών τον φάκελο για τις μισθώσεις κτιρίων και να μας απαντηθεί για ποιο λόγο μένουν αναξιοποίητα κτίρια του Δημοσίου που ως αποτέλεσμα έχει να σπαταλούνται πολλά εκατομμύρια ευρώ για την ενοικίαση αντίστοιχων κτιρίων από ιδιώτες».

 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα