Εδωσε $10.000 για να σώσει την κόρη του!

Η μαρτυρία 24χρονης μετανάστριας από την Ερυθραία, που σώθηκε από το ναυάγιο της Ρόδου. Εφτασαν όλοι στον Πειραιά

Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν νωρίς χθες το πρωί οι παράνομοι μετανάστες που σώθηκαν όταν το ξύλινο ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν τσακίστηκε στα βράχια, ενώ έπλεε σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων από την Ακτή Ζέφυρος, δίπλα στο λιμάνι της Ρόδου. Το ναυάγιο σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα και στοίχισε τη ζωή σε τρεις λαθρομετανάστες, ανάμεσά τους και ένα παιδί τεσσάρων ετών. Η πλειονότητα των μεταναστών χρησιμοποίησε τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και πήγε στην Ομόνοια, ενώ, όπως οι ίδιοι είπαν, σκοπός τους δεν είναι να μείνουν στην Ελλάδα, αλλά να μεταβούν σε κάποια χώρα της βόρειας Ευρώπης.

Στη «Bild» 

Μία από τις διασωθείσες, η 24χρονη Νεμπιγιάτ, που βγήκε ζωντανή στη στεριά από τα χέρια του λοχία ΕΠΟΠ Αντώνη Ντεληγιώργη, μίλησε στη γερμανική εφημερίδα «Bild» για την περιπέτειά της. Οπως ανέφερε η νεαρή κοπέλα από την Ερυθραία, ο πατέρας της πλήρωσε περισσότερα από 10.000 δολάρια στους λαθροδιακινητές προκειμένου να τη μεταφέρουν στη Σουηδία, ώστε να γλιτώσει από τον σπαραγμό του εμφυλίου και να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή. Μετά τη διάσωσή της, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου νοσηλεύτηκε για τρεις ημέρες, καθώς οι γιατροί είχαν εκφράσει φόβους ότι μπορεί να είχε πνευμονία. Δηλώνει τυχερή που σώθηκε από το ναυάγιο και, σύμφωνα με δηλώσεις της, το μυαλό της είναι συνεχώς στην οικογένειά της, που βρίσκεται «εγκλωβισμένη» στην Αφρική.

Εν τω μεταξύ, ύστερα από εντολή του υπουργού Υγείας, ειδικό κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, αποτελούμενο από γιατρούς, νοσηλευτές και κινητή μονάδα, μετέβη χθες στο Κλειστό Γυμναστήριο Πικερμίου – Ραφήνας προκειμένου να εξετάσει τους μετανάστες που διασώθηκαν στο Στενό του Καφηρέα. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι μετανάστες είναι καλά στη υγεία τους, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται 13 ανήλικα παιδιά και εννέα γυναίκες, μία εξ αυτών έγκυος. Οι 85 μετανάστες από το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν και το Αφγανιστάν φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο από το απόγευμα της Πέμπτης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα