«Γολγοθάς» στον ΟΑΕΕ για τη ρύθμιση

Υστερα από τις ουρές δόθηκε δικαίωμα ηλεκτρονικής υποβολής σε όλους τους οφειλέτες ποσών άνω των 5.000 ευρώ

Μπάχαλο επικράτησε χθες στα περισσότερα υποκαταστήματα του ΟΑΕΕ και τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν από ελεύθερους επαγγελματίες, που ήθελαν να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στη νέα ρύθμιση. Την ίδια στιγμή, η διοίκηση του οργανισμού ανακοίνωνε ότι πλέον είναι εφικτή η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων και για οφειλέτες που χρωστούν περισσότερα από 5.000 ευρώ. Η δυνατότητα αυτή αφορά περίπου 120.000 οφειλέτες, των οποίων οι οφειλές δεν είχαν μεταφερθεί στα μητρώα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), όπου έχει προβλεφθεί η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από τις αρχές Απριλίου και μετά. Ταυτόχρονα, με εγκύκλιο που εξέδωσε η διοίκηση του οργανισμού, αναστέλλεται για έξι μήνες η υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών σε όσους ασφαλισμένους βρίσκονται στην Περιφέρεια Σερρών, η οποία επλήγη από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Ας σημειωθεί ότι, ειδικά για το δικαίωμα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων, η διαδικασία είχε τεθεί σε εφαρμογή μόνο για όσους χρωστούσαν ποσά έως 5.000 ευρώ. Τώρα ισχύει το ίδιο και για εκείνους που χρωστούν μεγαλύτερα ποσά και δεν έχουν καταγραφεί στα μητρώα του ΚΕΑΟ. Ο συνολικός αριθμός των ασφαλισμένων του οργανισμού, που έχουν δημιουργήσει ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές, υπερβαίνει τα 300.000 άτομα. Υπογραμμίζεται ότι από τις αρχές Απριλίου έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης περίπου 35.000 οφειλέτες του οργανισμού, ενώ μόνο χθες υποβλήθηκαν 6.000 αιτήσεις υπαγωγής.

Ειδικά για την περίπτωση των Σερρών, επισημαίνεται στην εγκύκλιο ότι η αναστολή καταβολής τρεχουσών εισφορών αρχίζει από την 1η του μήνα που συνέβησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, δηλαδή από τον Μάρτιο. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα κεφαλαιοποίησης τυχόν καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών, που μπορεί να προέκυψαν έως τα τέλη Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, μαζί και με πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα