Γιάννης Δραγασάκης: Αν επιμείνουν στον στραγγαλισμό, προηγούνται οι ανάγκες του λαού

“Ορισμένοι σε Ελλάδα και Ευρώπη προσπαθούν να κατηγορήσουν τη νέα κυβέρνηση για τον ‘χαμένο παράδεισο’ στον οποίο θα μας οδηγούσε τάχα η συνέχιση των μνημονίων” δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΑΥΓΗ.

“Παραγνωρίζουν την πραγματικότητα και προκαλούν την κοινή λογική οι ισχυρισμοί αυτοί” πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

“Το ταμειακό αδιέξοδο αντιμετωπίστηκε με την εντατικοποίηση της εισροής των εσόδων τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο καθώς και με μετάθεση πληρωμών. Όμως η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί διότι δημιουργεί προϋποθέσεις ύφεσης και η κοινωνία δεν αντέχει άλλη ύφεση, άλλη ανεργία, άλλη λιτότητα. Διότι αν αυτό συμβεί μπορεί να υποχρεωθούμε να πάρουμε από μόνοι μας μέτρα που τώρα προσπαθούμε να αποφύγουμε. Και ίσως αυτό θα επιθυμούσαν κάποιοι. Γι’ αυτό χρειάζεται τώρα να γίνει τμήμα της διαπραγμάτευσης και της λύσης η αντιμετώπιση του προβλήματος της ρευστότητας” διευκρινίζει.

Σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ο Γιάννης Δραγασάκης υποστήριξε ότι οι αντιδράσεις εξηγούνται. “Θα έλεγα πως είναι και δικαιολογημένες ως έναν βαθμό λόγω του ότι δεν ενημερώσαμε έγκαιρα για το πρόβλημα, τις αιτίες και τις διαστάσεις του” σημείωσε.

Επισημαίνει επίσης πως η παράταση της αβεβαιότητας δεν συμφέρει κανέναν και πως πρέπει να εργαστούμε για συμφωνία με βάση το πνεύμα της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου και όχι να επιστρέψουμε στην 5η αξιολόγηση του Μνημονίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα