Τσακαλώτος: Μαθαίνουμε από τα λάθη μας και κάνουμε βελτιώσεις στο συντονισμό

Λίγες ώρες μετά τις αλλαγές που αποφάσισε το Μαξίμου στη διαπραγματευτική ομάδα της Ελλάδας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, παραδέχθηκε πως έγιναν λάθη από τη νέα κυβέρνηση στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης. Ασφαλώς δεν κατονόμασε τον Γιάνη Βαρουφάκη, ωστόσο, αυτός είναι που έχει τραβήξει πάνω του το μεγαλύτερο βάρος της μέχρι τώρα αδυναμίας επίτευξης συμφωνίας.

Ο κ. Τσακαλώτος απευθυνόμενος στον Άδωνη Γεωργιάδη στη Βουλή τόνισε πως τουλάχιστον αυτή η κυβέρνηση διαπραγματεύεται, οπότε είναι και φυσιολογικό να κάνει λάθη.

Η τοποθέτηση Τσακαλώτου έρχεται λίγες ώρες μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να κάνει… ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, τόνισε:

«Όταν διαπραγματεύεσαι κάνεις και λάθη. Όταν δεν διαπραγματεύεστε δεν κάνετε λάθη. Όταν σου δίνουν έξι μήνες παράταση της δανειακής σύμβασης και συ λες ότι θέλεις δύο μήνες παράταση για να στραγγαλίσεις την επόμενη κυβέρνηση, δηλαδή να στραγγαλίσεις την δημοκρατία, δεν πρόκειται για λάθος. Eμείς μαθαίνουμε από τα λάθη μας και γι’ αυτό λέμε την αλήθεια στο λαό. Γι’ αυτό κάνουμε συνεχώς βελτιώσεις για τον συντονισμό και την βελτίωση της διαπραγμάτευσης».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα