Ματαιώθηκε η αποστολή της ελληνικής Μονάδας Έρευνας – Διάσωσης στο Νεπάλ

Απογοητευμένοι αποχώρησαν στις 20.30 από το αεροδρόμιο οι 25 Έλληνες διασώστες που περίμεναν επί ένα τρίωρο, πανέτοιμοι, να αναχωρήσουν για το Κατμαντού.
Η αποστολή της 1ης ελληνικής Μονάδας Έρευνας – Διάσωσης στο Νεπάλ ματαιώθηκε λόγω της αδυναμίας μεταφοράς της από το Νέο Δελχί στο Κατμαντού.
Όλα άρχισαν σήμερα το πρωί όταν η AEGEAN ανταποκρινόμενη άμεσα στην έκκληση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και μετά από επαφή με στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών για συνδρομή βοήθειας στο Νεπάλ, μετά την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από τα Ηνωμένα Έθνη, έθεσε στη διάθεση της Πολιτείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ένα αεροσκάφος προκειμένου να μεταφέρει Ομάδες Διάσωσης στο Νέο Δελχί.

Το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε έκτακτη ειδική πτήση, με προγραμματισμένη αναχώρηση σήμερα το βράδυ στις 20:00, από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», προκειμένου να μεταφέρει την 1η Εθνική Ευρωπαϊκή Μονάδα Έρευνας – Διάσωσης (MUSAR) που συστήθηκε για την παροχή βοήθειας, αποτελούμενη από 20 πυροσβεστικούς υπαλλήλους της 1ης ΕΜΑΚ με 2 διασωστικούς σκύλους και τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, καθώς και ομάδα του ΕΚΑΒ αποτελούμενη από έναν ιατρό και 4 άτομα παραϊατρικό προσωπικό. Από το Νέο Δελχί και με τη συνδρομή της Πρεσβείας μας στην Ινδία, οι ομάδες διάσωσης επρόκειτο να μεταφερθούν στο Κατμαντού.
Ωστόσο η μεταφορά της ελληνικής ομάδας διάσωσης από το Νέο Δελχί στο Κατμαντού κατέστη αδύνατη, παρά τις προσπάθειες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και των διπλωματικών μας αρχών στην Ινδία να διασφαλίσουν την μεταφορά των Ελλήνων μέσω ενός βελγικού στρατιωτικού αεροσκάφους καθώς η ινδική πλευρά δήλωσε αδυναμία να ολοκληρώσει την αποστολή.
Πηγή: ΑΠΕ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα