Να μπει ένα τέλος στο δράμα των προσφύγων ζητούν Μπαν κι Μουν, Ρέντσι και Μογκερίνι

Mία εβδομάδα μετά την πλέον πολύνεκρη τραγωδία με επίδοξους μετανάστες στη Μεσόγειο, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι επισκέφθηκαν τη θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της Σικελίας προκειμένου να εκφράσουν τη βούλησή τους να μπει ένα τέλος στις τραγωδίες με θύματα επίδοξους μετανάστες και πρόσφυγες.
Οι τρεις αξιωματούχοι, που μετέβησαν με ελικόπτερο από τη Ρώμη στη Σικελία, επιβιβάστηκαν σε ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Ιταλίας αργά το απόγευμα, γνωστοποίησε ο ΟΗΕ στο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στον ίδιο λογαριασμό απεικονίζονται οι τρεις τους να συνομιλούν μέσα στο αεροσκάφος που τους μετέφερε από τη Ρώμη.
Σύμφωνα με τις εικόνες που ανήρτησε ένας συνεργάτης του Ρέντσι σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, ο Ιταλός πρωθυπουργός μαζί με τον γ.γ του ΟΗΕ και την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας παρέμειναν αρκετή ώρα στο πλοίο και παρακολούθησαν μία παρουσίαση των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης, ενώ χαιρέτισαν και τους στρατιωτικούς προτού αναχωρήσουν με ελικόπτερο για τη Σικελία.
«Το να συλλάβουμε τους διακινητές ανθρώπων προκειμένου να προλάβουμε μία ανθρωπιστική καταστροφή αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα για την οποία εμείς θα συνεχίσουμε να έχουμε την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών» δήλωσε ο Ρέντσι επιστρέφοντας στη Σικελία, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Ο Μπαν από την πλευρά του «επισήμανε την ανάγκη που υπάρχει προκειμένου οι αρχές να επικεντρωθούν στη διάσωση της ζωής των ανθρώπων που βρίσκονται στην θάλασσα» σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο τύπου του, Φάρχαν Χακ στη Νέα Υόρκη.
Για τον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, η επίσκεψη αυτή συνέβαλε στο να δειχτεί στην πράξη ότι η Ιταλία δεν είναι πλέον «μόνη» μπροστά στην κρίση:
«Τώρα το σύνολο της διεθνούς κοινότητας έχει συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για ένα παγκόσμιο πρόβλημα» είπε στο Ansa.
Πριν από 8 ημέρες, το ναυάγιο μιας μηχανότρατας είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 725 ανθρώπων, ενώ είχε προηγηθεί ο θάνατος περίπου 450 επίδοξων μεταναστών την προηγούμενη εβδομάδα με την εκατόμβη των νεκρών να αναγκάζει τους Ευρωπαίους να αντιδράσουν, συγκαλώντας μια έκτακτη σύνοδο για τη μεταναστευτική κρίση.

πηγή: ΑΠΕ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα