Σακελλαρίδης : Είμαστε κοντά σε συμφωνία που θα αναπτερώσει την οικονομία και την κοινωνία

Κοντά σε συμφωνία που θα αναπτερώσει την οικονομία και την κοινωνία είναι η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού.
Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σακελλαρίδης είπε συγκεκριμένα: “Είμαστε κοντά σε συμφωνία που θα αναπτερώνει την οικονομία και την κοινωνία και έντιμη λύση”.
“Όσο αυτή η κυβέρνηση διαπραγματεύεται θα κάνει ό,τι μπορεί για έντιμη συμφωνία. Είμαστε κοντά σε συμφωνία με χαρακτηριστικά αξιοπρέπειας που θα αναπτερώνει την οικονομία και την κοινωνία, στη βάση της συμφωνίας της 20ης Φλεβάρη. Σκοπός της ελληνικής κυβέρνησης είναι να κλείσει η συμφωνία σε σειρά από ζητήματα δικής της επιλογής”, είπε, διαβεβαιώνοντας πως “δεν θα είναι επιβλαβής η συμφωνία με τους εταίρους”.
Όσον αφορά στο δημοψήφισμα, είπε πως ο πρωθυπουργός ήταν σαφής.
“Ενώ άφησε ανοιχτό της προσφυγής στο λαό για την επικύρωση της συμφωνίας, τόνισε μόνο θα γίνει αν δεν κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής και των προγραμματικών μας δεσμεύσεων, δεν θα χρειαστεί προσφυγή αν είναι έντιμη”, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, απαντώντας στο εάν το θέμα του δημοψηφίσματος θα αφορά το ευρώ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε, ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για έντιμη συμφωνία που δεν θα ξεπερνάει τις κόκκινες γραμμές της λαϊκής εντολής για πραγματική ανάσα, εκτιμώντας πάντως ότι δεν θα χρειαστεί η προσφυγή σε δημοψήφισμα.
“Το ζήτημα της διαπραγμάτευσης δεν είναι προσωπικό ζήτημα του κ. Βαρουφάκη, έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια στοχοποίησης του κ. Βαρουφάκη με ένα τρόπο που είναι ανοίκειος. Ο κ. Βαρουφάκης έχει την απόλυτη στήριξή μας, απλά σε αυτή την κρίσιμη στιγμή θεωρήθηκε σημαντικό να γίνει μια αναδιάταξη σε όλα τα επίπεδα της διαπραγμάτευσης και είμαστε πραγματικά αισιόδοξοι για έντιμη λύση”, πρόσθεσε.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα