Οι γιατροί ζητούν τροποποίηση της εγκυκλίου για την άσκηση επαγγέλματος

Επιστολή προς τον υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, με την οποία ζητεί τροποποίηση της εγκυκλίου όσον αφορά στην άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος, έστειλαν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Όπως επισημαίνουν, το θέμα της άκρατης απελευθέρωσης του ιατρικού επαγγέλματος, έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία ιατρείων και εργαστηρίων, ιδιαίτερα της περιφέρεια και των νησιωτικών περιοχών.

Οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ ζητούν να επιτρέπεται σε κάθε γιατρό να ασκεί ιατρική δραστηριότητα μόνο εντός των ορίων της Περιφέρειας του Ιατρικού Συλλόγου στον οποίο είναι εγγεγραμμένος. Επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση και όταν το δικαιολογούν συγκεκριμένες ανάγκες – συνεχίζουν – η άσκηση ιατρικής ορισμένες ημέρες και ώρες σε άλλον Ιατρικό Σύλλογο μόνο μετά από προηγούμενη έγγραφη αιτιολογημένη άδεια του κατά τόπο Ιατρικού Συλλόγου. Επίσης, εξαιρούνται οι γιατροί εργασίας, οι οποίοι έχουν δικαίωμα να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε όλη την επικράτεια.
πηγή: tovima.gr

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα