Στο τραπέζι και ο βασικός μέτοχος

Κόντρα για Digea και καναλάρχες στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ! Η γκάφα της Βούλτεψη για το «δωράκι» στους σταθμούς

Βασικός μέτοχος, καναλάρχες και Digea είναι τα τρία θέματα που κυριάρχησαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για το νομοσχέδιο που αφορά την επανίδρυση της ΕΡΤ, η ψήφιση του οποίου θα γίνει σήμερα το βράδυ. Ειδικότερα, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης άνοιξε εκ νέου το θέμα του βασικού μετόχου υποστηρίζοντας: «Θα επανέλθει ή όχι το θέμα με τα ασυμβίβαστα των ιδιοκτητών; Για τον βασικό μέτοχο τι συμπέρασμα βγάζουμε έπειτα από μια πενταετία κρίσης;

Είναι ανοιχτό θέμα και δεν μπορεί να είναι κάτω από το τραπέζι». Μάλιστα, χαρακτήρισε «κλασικό ασυμβίβαστο και απίστευτο σκάνδαλο» το γεγονός ότι η Digea αποτελείται «από τους πέντε καναλάρχες, οι οποίοι παίρνουν το φάσμα από τον εαυτό τους»! Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι η πολιτική έγινε «όμηρος και θεραπαινίδα των μεγαλοκαναλαρχών», για να συμπληρώσει ότι, όταν πρωτοπήγε στα κανάλια, έβλεπε τους υπουργούς και μεγαλοστελέχη «να τους πιάνουν το μαγουλάκι και όχι μόνο, σαν να είναι άνθρωποι που τους είχαν ζητήσει χάρες».

Είχε προηγηθεί ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στους ιδιοκτήτες των καναλιών. «Νομοθετούμε για το δικαίωμα της κοινωνίας στην ενημέρωση, για να ξεκινήσει να μπαίνει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Μερικοί αντιδρούν και θέλουν τη διαιώνιση του χωρίς κανόνες τοπίου. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη και δεν μας απασχολούν αυτές οι αντιδράσεις όσων θεωρούν ότι μπορούν να έχουν θεσμική, φορολογική και οικονομική ασυλία εις το διηνεκές» σημείωσε, προσθέτοντας: «Δεν τήρησαν την υποχρέωσή τους για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες».

Από την πλευρά της, η εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη ισχυρίστηκε ότι η νέα ΕΡΤ είναι κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπερασπίστηκε την τακτική της προηγούμενης κυβέρνησης να μη ζητήσει την πληρωμή του σχετικού τέλους για τους τηλεοπτικούς σταθμούς. «Τα κανάλια δεν μεταδίδουν μόνο σποτάκια των κομμάτων. Είκοσι έξι κόμματα υπάρχουν και εμφανίζονται όλη μέρα. Εμείς, όταν αποφασίσαμε να μην εισπράξουμε το τέλος, βάλαμε κάτω κι άλλα πράγματα που εσείς δεν τα υπολογίσατε» είπε, αποκαλύπτοντας επί της ουσίας το «δωράκι» της προηγούμενης κυβέρνησης στους καναλάρχες!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα