Την αντίθεση της με την θανατική ποινή υπενθυμίζει η Γαλλία

Μετά τις πρόσφατες εκτελέσεις οκτώ προσώπων που είχαν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για εμπορία ναρκωτικών στην Ινδονησία, συμπεριλαμβανομένων επτά αλλοδαπών, η διπλωματία της Γαλλίας «υπενθυμίζει την αντίθεσή της στην ποινή του θανάτου, οπουδήποτε και υπό οιεσδήποτε συνθήκες», με μια ανακοίνωση η οποία εξεδόθη αργά χθες βράδυ από τον εκπρόσωπο του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών. Στην ανακοίνωση ο Ρομέν Ναντάλ διαβεβαιώνει ότι το Παρίσι είναι «αλληλέγγυο με τις χώρες» οι υπήκοοι των οποίων εκτελέστηκαν (επρόκειτο για δύο Αυστραλούς, έναν Βραζιλιάνο και τέσσερις Νιγηριανούς) και παράλληλα υπενθυμίζει πως «οι γαλλικές αρχές παραμένουν πλήρως κινητοποιημένες υπέρ του Σερζ Ατλαουί, η κατάσταση του οποίου συνεχίζει να είναι πολύ ανησυχητική».

Οκτώ θανατοποινίτες, επτά ξένοι και ένας Ινδονήσιος, τουφεκίστηκαν σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) στη φυλακή του νησιού Νουσακαμπανγκάν, σύμφωνα με ΜΜΕ. Ο Γάλλος Σερζ Ατλαουί, 51 ετών, ο οποίος έχει επίσης καταδικαστεί για εμπορία ναρκωτικών, αφαιρέθηκε την τελευταία στιγμή από τον κατάλογο των προσώπων που επρόκειτο να τουφεκιστούν λόγω μιας προσφυγής του στην ινδονησιακή δικαιοσύνη που εκκρεμοδικεί. Όμως η γενική εισαγγελία της Ινδονησίας επανέλαβε χθες ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο ότι σε περίπτωση απόρριψης της διοικητικής προσφυγής του αυτής θα εκτελεστεί, ενώ διεμήνυσε ότι οι αρχές δεν θα περιμένουν «για πολύ».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα