Σ. Αραβία: Ο βασιλιάς Σαλμάν όρισε τον Μοχάμεντ μπιν Νάγεφ πρίγκιπα διάδοχο

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν όρισε σήμερα τον υπουργό Εσωτερικών Μοχάμεντ μπιν Νάγεφ ως νέο διάδοχό του, στη θέση του ετεροθαλούς αδελφού του πρίγκιπα Μόκρεν, και τον γιο του, τον υπουργό Άμυνας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, δεύτερο στη σειρά διαδοχής.

Αντικατέστησε επίσης τον βετεράνο υπουργό Εξωτερικών, τον πρίγκιπα Σαούντ αλ Φάισαλ ο οποίος ήταν στη θέση αυτή από τον Μάρτιο του 1975, με τον πρεσβευτή του βασιλείου στην Ουάσινγκτον Άντελ αλ Τζουμπέιρ, ο οποίος γίνεται ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών που δεν είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας.
Οι αλλαγές αυτές συνιστούν μεγάλη αλλαγή στην κορυφή της οικογένειας Αλ Σαούντ και μία απομάκρυνση από τις επιλογές πριγκίπων του αποθανόντος τον Ιανουάριο βασιλιά Αμπντάλα προς εκείνους που είναι πιο κοντά στον νέο μονάρχη.
Σε ένα διάταγμα που δημοσιοποιήθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο βασιλιάς Σαλμάν ανέφερε πως η απόφαση να αντικαταστήσει τον Μόκρεν με τον Μοχάμεντ μπιν Νάγεφ και να κάνει τον ίδιο τον γιο του αναπληρωτή πρίγκιπα διάδοχο εγκρίθηκε από την πλειονότητα του οικογενειακού Συμβουλίου Υποταγής.
Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο οποίος ήταν το πιο εξέχον πρόσωπο στη στρατιωτική εκστρατεία που έχει εξαπολύσει η Σαουδική Αραβία στην Υεμένη, αντικαταστάθηκε στη θέση του επικεφαλής της βασιλικής αυλής από τον Άχμεντ αλ Σουέιλαμ, σύμφωνα με το διάταγμα.
Ο εκτελεστικός διευθυντής της σαουδαραβικής Aramco Χάλιντ αλ-Φάλιχ διορίστηκε υπουργός Υγείας και πρόεδρος της Aramco και ο υπουργός Εργασίας Άντελ αλ-Φακέιχ διορίστηκε υπουργός Οικονομίας και Σχεδιασμού. Τον αντικαθιστά ο Μούφρεκ αλ-Χακμπάνι.
Ο βετεράνος υπουργός Πετρελαίου Άλι αλ-Νάιμι παρέμεινε στη θέση του.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα