Ουρές στα ΑΤΜ χθες μετά τη φήμη για μη καταβολή συντάξεων

«Αλαλούμ» και ατέλειωτες ουρές μπροστά σε τράπεζες προκάλεσε χθες το απόγευμα η φήμη για τη μη καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ. Η «είδηση», που διαδόθηκε νωρίς το απόγευμα, οδήγησε εκατοντάδες συνταξιούχους με τις κάρτες ανάληψης ανά χείρας στα πλησιέστερα ATM, όπου λίγο αργότερα διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για μία καθυστέρηση λίγων ωρών. Παρ’ όλα αυτά, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που, έχοντας αρχικά πιστέψει τις φήμες και επηρεασμένοι από τα εφιαλτικά σενάρια στάσης πληρωμών, έτρεξαν πανικόβλητοι να ενημερωθούν για το υπόλοιπο του λογαριασμού τους.

Μάλιστα, οι αρχικοί φόβοι των πρώτων που έφτασαν στα υποκαταστήματα των τραπεζών επιβεβαιώθηκαν, καθώς οι αποδείξεις από τα αυτόματα μηχανήματα ανάληψης έγραφαν «υπόλοιπο μηδέν»! Κάποιοι μιλούσαν ήδη για… δραχμή, ενώ άλλοι άρχισαν τους υπολογισμούς για το πώς θα τα φέρουν βόλτα χωρίς φράγκο.

Λίγες ώρες αργότερα, πάντως, η ηρεμία επανήλθε, όταν ο πρώτος συνταξιούχος γύρισε από το ATM χαμογελαστός. «Περιμέναμε τρεις ώρες στην ουρά με τον φόβο ότι τα συστήματα έχουν παγώσει! Τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν απλά διαδικαστικό ζήτημα» έλεγαν συνταξιούχοι που βρέθηκαν σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Ηλιούπολη. Ανάλογες εικόνες εκτυλίχθηκαν και στο Παγκράτι, με πολλούς ηλικιωμένους να αναρωτιούνται αν έχει ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο, καθώς όσοι έχουν προμηθευτεί κάρτα ανάληψης συνηθίζουν να τραβούν τις συντάξεις τους μία ημέρα πριν από την καταβολή τους στο γκισέ.

Αγγ. Σκορδάς

Εχουν ήδη μπει στους λογαριασμούς

Το ΙΚΑ είχε ανακοινώσει ότι σήμερα θα καταβληθούν κανονικά οι συντάξεις -όπως ήταν προγραμματισμένο- και διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και ότι το ποσό των 860.000.000 ευρώ που απαιτείται έχει ήδη πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα