Σοκάρουν οι FT: Μέχρι την Τρίτη δεν υπήρχαν τα λεφτά για τις συντάξεις

Αξιωματούχος που γνωρίζει την ταμειακή κατάσταση της Γενικής Κυβέρνησης δήλωσε στην εφημερίδα ότι δεν υπήρξε ποτέ τεχνικό πρόβλημα και ότι μέχρι την Τρίτη το πρωί υπολείπονταν αρκετά εκατ. ευρώ για να πληρωθούν οι συντάξεις

Η οκτάωρη περίπου καθυστέρηση που υπήρξε στην καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ δεν είναι αποτέλεσμα προβλήματος στο σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών ΔΙΑΣ, όπως λέει η κυβέρνηση, αλλά στο γεγονός ότι την τελευταία στιγμή διασφαλίστηκε το απαραίτητο ρευστό για να πληρωθούν οι συντάξεις, αποκαλύπτουν σήμερα οι Financial Times.

Επικαλούμενο αξιωματούχο που γνωρίζει την ταμειακή κατάσταση της Γενικής Κυβέρνησης το ρεπορτάζ της εφημερίδας τονίζει ότι δεν υπήρξε τεχνικό πρόβλημα και ότι μέχρι την περασμένη Τρίτη το πρωί υπολείπονταν αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να πληρωθούν οι συντάξεις.

Μάλιστα δεύτερος αξιωματούχος δηλώνει ανώνυμα πως υπήρξαν εισροές 500 εκατ. ευρώ χθες, κάτι που βελτίωσε την κατάσταση ενώ άλλα 300 εκατ. ευρώ ήταν να μπουν στα συνταξιοδοτικά Ταμεία σήμερα.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην εφημερίδα “Φαίνεται ότι θα τα καταφέρουμε αυτό το μήνα”.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρμόδιος αναπλ. Υπ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης είχε αποδώσει χθες την καθυστέρηση σε πρόβλημα του συστήματος διατραπεζικών συναλλαγών ΔΙΑΣ.

Πηγή:protothema

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα