ΠΟΥ ΠΑΕΙ η ΝΔ

Πώς οδηγείται σε διάσπαση η αξιωματική αντιπολίτευση και βυθίζεται σε εσωστρέφεια η Κεντροδεξιά εξαιτίας της εμμονής της ηγεσίας της στην αδιέξοδη πολιτική της «δικαίωσης»

Σε μία από τις κρισιμότερες -ίσως- στιγμές της ιστορίας της η Νέα Δημοκρατία μοιάζει να βαδίζει με το… μετέωρο βήμα του πελαργού. Η εμμονή της ηγεσίας της στην αδιέξοδη πολιτική της «δικαίωσης» και το χάσμα (ιδεολογικό και προσωπικό) των στελεχών της την οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε διάσπαση και τον χώρο της Κεντροδεξιάς στην εσωστρέφεια.

Αυτός είναι και ο λόγος που πληθαίνουν οι πιέσεις στον Κώστα Καραμανλή να αναλάβει πρωτοβουλίες προτού η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη. Οσα καταγράφηκαν στην πρώτη συνδιάσκεψη του κόμματος στην Πάτρα περισσότερο θύμιζαν επιμνημόσυνη δέηση παρά εκδήλωση για την αναγέννηση της παράταξης. Ελάχιστος κόσμος, απουσία μεγάλων ονομάτων, έλλειψη ατόμων που θα σηματοδοτούσαν άνοιγμα στην κοινωνία και μια θεματική (το μεταναστευτικό), η οποία δεν κατέληξε σε ένα ενιαίο ψήφισμα θέσεων -αν και προνομιακό ως πεδίο για τη Ν.Δ. θέμα-, δείχνουν το μάταιο του εγχειρήματος που «οργάνωσε» ο Αντώνης Σαμαράς για να κερδίσει χρόνο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην «κυριακάτικη δημοκρατία»

Διαβάστε την «δημοκρατία» σε ψηφιακή μορφή κάνοντας κλικ εδώ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα