Ο Βαρουφάκης στην Αίγινα, ο Τσακαλώτος στο Μαξίμου

Στο πλοίο για το νησί του εθεάθη χθες το απόγευμα ο «επικεφαλής της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης», υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, την ώρα που ο «συντονιστής» Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε κρίσιμη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Φαίνεται πως, παρά τις κυβερνητικές δηλώσεις, ακόμα και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ξεκαθαρίζει τελικά και πρακτικά το ποιος έχει το «πάνω χέρι» στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης.

Το γεγονός πως ο υπουργός Οικονομικών και έχων τον τίτλο του «επικεφαλής της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης» χθες το απόγευμα ταξίδευε προς την Αίγινα, πέρασε ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Την αποκάλυψη έκανε η γερμανική εφημερίδα Bild, στην δημοσιογράφο της οποίας πάντως ο κύριος Βαρουφάκης απέφυγε να σχολιάσει το οτιδήποτε σχετικά με την πρόοδο στις συνομιλίες.

Δεν είναι βέβαια ζήτημα πως ο κύριος Βαρουφάκης κατόρθωσε να «ξεκλέψει» μια μέρα από το βαρύ πρόγραμμά του για να χαλαρώσει στο σπίτι του στην Αίγινα, αλλά το ότι την ίδια ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε μια από τις πιο κρίσιμες συναντήσεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον άνθρωπο που έχει αποκτήσει την ευθύνη του συντονισμού των συνομιλιών.

Η συνάντηση Τσίπρα-Τσακαλώτου είχε ως αντικείμενο τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί από χθες στις συνομιλίες με τους εταίρους και τις θέσεις του ΔΝΤ για εργασιακά και ασφαλιστικό, που φαίνεται να είναι ανυποχώρητες.
πηγή: protothema.gr

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα