“Αν δεν πετύχουμε, τότε να αφήσουμε τη σκυτάλη”, λέει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

Αν δεν μπορέσουμε να πετύχουμε στο να αλλάξουμε θετικά την κοινωνία, «το καλύτερο που θα έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε την κυβερνητική σκυτάλη», δηλώνει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Δεν θεωρώ ότι η Κυβέρνηση σκοπεύει να ξεπεράσει κάποια κρίσιμα όρια συμβιβασμού, γιατί όλοι γνωρίζουμε πως σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα καταρρεύσει μόνο η ίδια, αλλά θα μιλάμε και για την “τελική λύση” στον τόπο» δηλώνει ο κ. Λαφαζάνης.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι αυτήν την ώρα η Ελλάδα δεν χρειάζεται απλώς κάποιες «κόκκινες γραμμές» που να διασώζουν ορισμένα κρίσιμα κεκτημένα, αλλά απαιτείται επειγόντως ένα θετικό και πολύ συνεκτικό προοδευτικό «πρόγραμμα-πακέτο», το οποίο να δίνει προτεραιότητα στην απομείωση του χρέους, στην παροχή ισχυρής ρευστότητας για την οικονομία και στην Ανάπτυξη με παραγωγικό προσανατολισμό.

«Οφείλουμε να κινηθούμε στον αντίποδα των μίζερων και ασύμμετρων δογματισμών που μοιάζουν ως προτεραιότητα για τους “θεσμούς”» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και υπογραμμίζει πως οι νεοφιλελεύθερες απορρυθμίσεις, η σφοδρή πίεση στα λαϊκά στρώματα και οι ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών κερδοφόρων επιχειρήσεων, αφήνουν ανέγγιχτη την υπερεξουσία των διαπλεκόμενων ολιγαρχών και δεν παράγουν νέο πλούτο για τη χώρα και τους εργαζόμενους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα