Προκλητικός ο γιος Ερντογάν στη Θράκη!

«Ο,τι σας συμβεί, τα αδέρφια σας είναι δίπλα» είπε σε φιλότουρκους

Μια προκλητική δήλωση στήριξης στους νέους της Κομοτηνής επέλεξε στον σύντομο χαιρετισμό του σε φιλότουρκους νεολαίους ο Μπιλάλ Ερντογάν. Ο γιος του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε διήμερη περιοδεία στην Ξάνθη και την Κομοτηνή, με σκοπό να προωθήσει τις επιθετικές αξιώσεις της Αγκυρας στη δυτική Θράκη, και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Ο κ. Ερντογάν επισκέφτηκε το κτίριο της Ενωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής. Εκεί, όταν πήρε τον λόγο, εξέφρασε τη χαρά του για τις δραστηριότητες που έχει αναπτύξει η Ενωση αλλά και άλλοι φιλότουρκοι σύλλογοι στην περιοχή. «Η αύξηση αυτών των δραστηριοτήτων που γίνονται σε αυτό το πλαίσιο, η διασφάλιση μεγαλύτερης συμμετοχής και η ενδυνάμωση της ενότητάς μας ελπίζω ότι θα συμβάλουν στο να στήσουν τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές ένα καλύτερο μέλλον.

Και εμείς στην Τουρκία να ξέρετε πως, όταν σας συμβεί κάτι, όταν χρειαστεί ανάγκη, τα αδέρφια σας είναι μοναδικά και είναι δίπλα» σημείωσε, προσθέτοντας σε προκλητικό τόνο: «Θα μπορείτε να πείτε πως “όταν χρειαστούμε κάτι, θα μας βοηθήσουν”. Αυτό φυσικά θα σας καταστήσει πιο ισχυρούς. Και εμείς βέβαια θα ερχόμαστε εδώ, θα πίνουμε τον καφέ και το τσάι σας και θα τρώμε τα φαγητά σας. Ολοι μαζί θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε αυτή την κουβέντα και τη στοργή. Εγώ είτε για την εδώ Ενωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής είτε και για τους άλλους συλλόγους εύχομαι τη συνέχιση και ευόδωση των δραστηριοτήτων τους» κατέληξε.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Ερντογάν, τον οποίο στην περιοδεία του συνόδευαν οι ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, επισκέφτηκε και τον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ, ενώ συναντήθηκε με παράγοντες της μειονότητας. Μάλιστα, στην ατζέντα των συζητήσεων του Τούρκου πολιτικού, που, όπως αποδείχτηκε και από το πρόσφατο σκάνδαλο διαφθοράς στη γειτονική Τουρκία, αποτελεί συχνά τον άνθρωπο των «ειδικών αποστολών» για τον πατέρα του, σε περίοπτη θέση βρέθηκε και η σκανδαλώδης διοργάνωση του «διεθνούς» συνεδρίου για την καταπάτηση της «τουρκικής» μειονότητας, που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στην Κομοτηνή.

Ρεσιτάλ αδιαλλαξίας από τον νέο ηγέτη των Κατεχόμενων, Μουσταφά Ακιντζί!

Αδιάλλακτος και προκλητικός εμφανίζεται αμέσως μετά την «εκλογή» του ο Τουρκοκύπριος Μουσταφά Ακιντζί, αποκαλύπτοντας το ύφος που θα τηρήσει η τουρκοκυπριακή πλευρά στις επικείμενες συνομιλίες. Κάνοντας στροφή 180° από τις «ήπιες» θέσεις που εξέφραζε πριν από τις «εκλογές» στα Κατεχόμενα, ο Ακιντζί κάνει λόγο, τώρα, για ισότιμη συμμετοχή της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Β. Κύπρου» (Κατεχόμενα) στην… «Ομοσπονδία», επιμένει σε δύο συνιστώντα κράτη, κατηγορεί την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι συμπεριφέρεται ως κυρίαρχο κράτος απέναντι στους Τουρκοκυπρίους (!) και ζητά (από τώρα) άρση της εμπορικής απομόνωσης των Κατεχομένων.

Σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα «STAR» με αφορμή τη μεθαυριανή συνάντησή του στην Αγκυρα με τον Τ. Ερντογάν, ο Μ. Ακιντζί εμφανίζεται πλήρως ευθυγραμμισμένος με τις βασικές γραμμές του τουρκικού κατεστημένου. Είπε ότι «οι εγγυήσεις στην Κύπρο βασίζονται σε διεθνείς συμφωνίες και δεν μπορούν να τερματιστούν μονομερώς από την Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν πέντε συνομιλητές, Τουρκία, Ελλάδα, Βρετανία, Νότια Κύπρος και η ΤΔΒΚ, και επομένως το δικαίωμα των εγγυήσεων δεν μπορεί να τερματιστεί επειδή το είπε η μία πλευρά (εννοώντας την Αθήνα)».

Με τη θέση αυτή επαναφέρει παλαιά μοντέλα διαδικασίας συζητήσεων (τύπου Σχεδίου Ανάν) που απορρίπτουν Αθήνα και Λευκωσία. Εξέφρασε, τέλος, την ενόχλησή του που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανακοίνωσε ΜΟΕ προτού συναντηθούν. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αντιδράσεις, λόγω των οποίων αναγκάστηκε να πει αργότερα ότι ορισμένα σημεία της συνέντευξης έχουν παραποιηθεί, χωρίς όμως να διευκρινίσει ποια.
Πάντως, ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι η ανάδειξη Ακιντζί «δημιουργεί ελπίδα ουσιαστικού διαλόγου», ενώ οι δύο άντρες θα συναντηθούν τελικά τη Δευτέρα 11 Μαΐου, με οικοδεσπότη τον Εσπεν Μπαρθ Αϊντε.

Ν. Σταυρουλάκης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα