Στην Ελλάδα ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τον ρατσισμό

Στην Ελλάδα βρίσκεται από χθες ο Ειδικός Εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών για το ρατσισμό και τις διακρίσεις, Μουτούμα Ρουτίρε, με στόχο να αξιολογήσει την κατάσταση στη χώρα σε σχέση με το φαινόμενο του ρατσισμού.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη αποστολή στην Ελλάδα του ανεξάρτητου ειδικού, τον οποίο έχει ορίσει το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για την αξιολόγηση των ρατσιστικών διακρίσεων και της μισαλλοδοξίας ανά τον κόσμο. Η επίσκεψη πραγματοποιείται έπειτα από πρόσκληση των ελληνικών Αρχών, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο κ. Ρουτίρε πραγματοποιεί συναντήσεις με στελέχη της ελληνικής Κυβέρνησης, εκπροσώπους της νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας, υπηρεσίες του ΟΗΕ στη χώρα, την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τον Συνήγορο του Πολίτη και εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών.

Την Παρασκευή, οπότε ολοκληρώνεται η επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο Ειδικός Εισηγητής θα δώσει συνέντευξη τύπου για να παρουσιάσει τα πρώτα ευρήματα της αξιολόγησής του. Η τελική έκθεση θα παρουσιαστεί στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ το 2016.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα