Παπαμιμίκος: Συνωμοσία των μετρίων αυτοί που θέλουν να γυρίσει το Πανεπιστήμιο στη δεκαετία του ‘80

Παρέμβαση για τις εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας κάνει με άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος.
Χαρακτηρίζει όσους προωθούν μια σειρά αντιμεταρρυθμιστικών μέτρων που γυρίζουν τα πανεπιστήμια στη δεκαετία του ’80 ως «συνωμοσία των μετρίων” και εκφράζει την άποψη ότι στον ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν η ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα να λειτουργεί συντεχνιακά, μέτρια, ιδεοληπτικά.
Παράλληλα,διατυπώνει μια σειρά ολοκληρωμένων και δομημένων προτάσεων που αφορούν την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ο κ. Παπαμιμίκος εκφράζει τη διαφωνία του στις επιδιώξεις της Κυβέρνησης να καταργήσει τα Συμβούλια Διοίκησης των ελληνικών Α.Ε.Ι. σε μία νύχτα, να επαναφέρει τη φοιτητική συμμετοχή στις πρυτανικές εκλογές και παράλληλα να καταργήσει την αξιολόγηση των ιδρυμάτων, που, όπως εκτιμά, κάτι τέτοια θα έχει ως αποτέλεσμα να χαμηλώσει ο πήχης της ποιότητας των ιδρυμάτων και να συνεχιστεί η φυγή των καλών μυαλών στο εξωτερικό.
Επίσης, τάσσεται υπέρ της διασύνδεσης του μεταπτυχιακών προγραμμάτων με την αγορά εργασίας, διαφωνεί πλήρως με την πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει τα αγγλόφωνα τμήματα και να επαναφέρει το άσυλο, ενώ επαναφέρει την πρότασή του για τη διαχείριση των οικονομικών των ιδρυμάτων από εξειδικευμένους managers.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα