Από… βδομάδα και βλέπουμε για δηλώσεις!

Λιγότερες από πενήντα ημέρες θα έχουν οι φορολογούμενοι για την υποβολή. Ποιες νομοθετικές αλλαγές προωθεί το υπ. Οικονομικών

Την ερχόμενη εβδομάδα εκτιμάται ότι θα έχει ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη στο σύστημα TAXISnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων εκπνέει κανονικά στις 30 Ιουνίου και, αν δεν υπάρξει παράταση της προθεσμίας από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, θα πρέπει να μπαίνουν σε ημερήσια βάση στο ΤAXIS στο διάστημα 11 Μαΐου – 30 Ιουνίου περίπου 110.000 δηλώσεις. Ετσι, θεωρείται βέβαιο ότι το υπουργείο Οικονομικών θα παρατείνει την προθεσμία τουλάχιστον για 10 μέρες, έως τις 10 Ιουλίου.

H πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών επιχειρεί αυτές τις μερες να προωθήσει νομοθετικές αλλαγές αναφορικά με:
το μπόνους συνεπών φορολογουμένων (έκπτωση 5%-15% για την εφάπαξ πληρωμή),
την παραχώρηση των ανείσπρακτων ενοικίων στο Δημόσιο, την πρόβλεψη ότι οι μισθωτοί που αμείβονται με μπλοκάκια θα μπορούν να προσμετρήσουν στα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και όσα εισέπραξαν με τιμολόγιο ή απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει πρόσφατη απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων:
1. Οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος θα υποβάλλονται υποχρεωτικά, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, έως τις 30/6/2015.
2. Ολες οι τροποποιητικές, εμπρόθεσμες και εκπρόθεσμες, δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος πρέπει να υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου.
3. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής λόγω αποδεδειγμένης τεχνικής αδυναμίας ή εφόσον κρίνεται από τον αρμόδιο προϊστάμενο ΔΟΥ σε εξαιρετικές περιπτώσεις, θα επιτρέπεται η υποβολή δήλωσης σε χειρόγραφη μορφή στην αρμόδια ΔΟΥ.
4. Στις περιπτώσεις που κριθεί απαραίτητος ο έλεγχος των δικαιολογητικών των αρχικών ή τροποποιητικών δηλώσεων που υποβάλλονται ηλεκτρονικά, αυτές θα οδηγούνται για έλεγχο και εκκαθάριση στις αρμόδιες ΔΟΥ.

Στέλιος Κράλογλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα