Φρίκη! Σκότωσαν 26 αλόγα στη Ζήρεια Κορινθίας

Δεύτερη φορά που θανατώνεται κοπάδι του ίδιου ιδιοκτήτη

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η δολοφονία 26 πανέμορφων αλόγων, που ζούσαν στους πρόποδες του οροπεδίου της Ζήρειας, στην ορεινή Κορινθία. Τα σώματα των ζώων εντόπισαν την περασμένη Πέμπτη παραθεριστές και στη συνέχεια η εγγονή του 73χρονου ιδιοκτήτη κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία. Μία ημέρα αργότερα στο σημείο πήγε κτηνίατρος, ο οποίος εξέτασε τα άτυχα ζώα και αποφάνθηκε ότι ο θάνατος όλου του κοπαδιού των αλόγων, τα οποία αποτελούσαν σήμα κατατεθέν της Ζήρειας, προήλθε από πυροβολισμό. Μάλιστα, εκτίμησε ότι τα άλογα θανατώθηκαν στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, αφού βρέθηκαν σε προχωρημένη σήψη.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν τέσσερις κάλυκες από δίκαννο κυνηγετικό όπλο.

Ο 73χρονος

Τα άλογα ανήκαν σε 73χρονο, ο οποίος τον χειμώνα κατοικεί στη Νεμέα και τους καλοκαιρινούς μήνες στην Γκούρα Κορινθίας. Οπως είπε η εγγονή του, ο παππούς της ήταν ο μόνος που είχε άλογα στη Ζήρεια και δεν μπορεί να πιστέψει κανείς τις φήμες που κυκλοφορούν ότι κάποιος τσοπάνης τα θανάτωσε γιατί, όπως τόνισε, «κάποιος που αγαπάει τα ζώα δεν μπορεί να κάνει μια τέτοια πράξη».

Η ίδια σημείωσε ότι είναι η δεύτερη φορά που θανατώνονται τα ζώα του παππού της, καθώς πριν από δύο χρόνια με τον ίδιο τρόπο είχε χαθεί ένα ολόκληρο κοπάδι, το οποίο αποτελούνταν από 12 άλογα. Τότε οι Αρχές είχαν καταφέρει να φτάσουν στα ίχνη του δράστη. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι εξαγριωμένοι και κάνουν λόγο για βάναυση εγκληματική πράξη, ενώ προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Αστυνομία. Οι έρευνες για τη σύλληψη των δραστών παρέμεναν άκαρπες ως αργά χθες το βράδυ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα