Γέμισε «λαθραίους» το Αιγαίο

Διασώθηκαν 403 χθες σε Αγαθονήσι, Κω, Χίο και Λέσβο

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το κύμα της μεταναστευτικής ροής με δουλεμπορικά στα νησιά του Αιγαίου. Τουλάχιστον 403 λαθρομετανάστες περισυνελέγησαν χθες σε 10 διαφορετικά περιστατικά σε Αγαθονήσι, Κω, Χίο και Λέσβο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, 46 παράνομοι μετανάστες διασώθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Αγαθονησίου και μεταφέρθηκαν στη Σάμο. Οι μετανάστες είχαν σκίσει την πνευστή λέμβο στην οποία επέβαιναν και έπεσαν στη θάλασσα.
Επίσης, σε τρία διαφορετικά περιστατικά στην Κω, βορειοανατολικά του νησιού, περισυνελέγησαν 42, 24 και 25 παράνομοι μετανάστες. Σε όλες τις περιπτώσεις επέβαιναν σε πνευστές μηχανοκίνητες λέμβους. Στη Χίο, οι άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν, στη διάρκεια της χτεσινής ημέρας, 128 λαθρομετανάστες. Τέλος, σε τρία διαφορετικά περιστατικά, σε θαλάσσιες περιοχές ανοιχτά της Λέσβου, περισυνελέγησαν 51, 50 και 37 άτομα, αντίστοιχα.

Στον Εβρο

Την ίδια ώρα, στον Εβρο, η Ειδική Ομάδα Δίωξης Παράνομης μετανάστευσης πέρασε χειροπέδες σε έναν 42χρονο Βούλγαρο, ο οποίος είχε γεμίσει το τζιπ του με 10 λαθρομετανάστες από τη Συρία. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον διακινητή και τους μετανάστες, ενώ κατέσχεσαν το όχημα, που έφερε βουλγαρικές πινακίδες. Ο δουλέμπορος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.
Εν τω μεταξύ, δύο γερμανικά πολεμικά πλοία, η φρεγάτα «Hessen» και το πλοίο υποστήριξης «Berlin», κατέπλευσαν τη Δευτέρα στο λιμάνι της Σούδας προκειμένου να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις για τη διάσωση λαθρομεταναστών στη Μεσόγειο. Η φρεγάτα «Hessen» είναι εξοπλισμένη με ένα σύστημα ραντάρ που της επιτρέπει να εντοπίσει σκάφη με μετανάστες σε απόσταση 40 χιλιομέτρων. Το πλοίο υποστήριξης «Belrin» είναι εξοπλισμένο με στρατιωτικό νοσοκομείο που μπορεί να υποδεχτεί έως και 250 άτομα.

Η Τάλα στην αγκαλιά της μητέρα της

Στην αγκαλιά της μητέρας της «πνίγηκε» η μικρή Τάλα, το τετράχρονο κορίτσι που τον περασμένο Δεκέμβριο είχε παραμείνει επί ώρες δίπλα στον νεκρό πατέρα του, στο Θούριο Εβρου, προσπαθώντας να προφυλαχτεί από το κρύο. Υστερα από προσπάθειες του Χαμόγελου του Παιδιού, η μητέρα της ανήλικης έφτασε χτες το μεσημέρι στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και συνάντησε ξανά την κόρη της. Στη συγκλονιστική επανένωση το «παρών» έδωσε και ο μικρός αδελφός της Τάλα, ο οποίος ταξίδεψε μαζί με τη μητέρα του από τη Δαμασκό της Συρίας στη Θεσσαλονίκη. Τις προηγούμενες ημέρες η τετράχρονη μιλούσε με τη μητέρα της στο διαδίκτυο και την παρακαλούσε να μην έρθει με βάρκα, αλλά με αεροπλάνο, για να είναι ασφαλής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα