ΝΔ και ΚΚΕ: Η κοινή δήλωση Τσίπρα και Γιούνκερ αποτελεί συνέχιση της πέμπτης αξιολόγησης

Επιβεβαίωση της “εξαπάτησης του λαού” και της “συνέχισης της πέμπτης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας”, αποτελεί σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία και το ΚΚΕ η κοινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ μετριοπαθέστερη στάση κράτησε Το Ποτάμι.

Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, παρατήρησε πως “η κοινή δήλωση Τσίπρα – Γιούνκερ, αποκαλύπτει την εξαπάτηση του ελληνικού λαού”.
“Η κυβέρνηση συνεχίζει την πέμπτη αξιολόγηση που η ίδια διέκοψε βιαίως. Ανοίγουν οι κόκκινες γραμμές και στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό! Πού είναι ο κ. Στρατούλης που μας έλεγε πως δεν θα υποχωρήσει η κυβέρνηση για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος;”, τόνισε ο κ. Βρούτσης, εγκαλώντας την κυβέρνηση για τα “ψέματα” και την “υποκρισία” της, αλλά δηλώνοντας πως η ΝΔ θα στηρίξει τη “στροφή” αυτή της κυβέρνησης.
“Κακώς επιχαίρει η ΝΔ”, απάντησε από πλευράς Ποταμιού, η Αντιγόνη Λυμπεράκη, διαπιστώνοντας στην κοινή δήλωση, “μια χειρονομία μετακίνησης προς μία ευκολότερη συμφωνία”.

“Πού υπάρχει αναφορά στην πέμπτη αξιολόγηση;”, απάντησε ο παριστάμενος υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, διαβάζοντας το κείμενο της κοινής δήλωσης.

Τη διαπίστωση πως “η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας δεν είχε καταργηθεί μαζί με τα μνημόνια, όπως ισχυριζόταν η κυβέρνηση, αλλά αντίθετα ξεθώριασαν οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης”, εξέφρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα