Το αίτημα για τη μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής τέθηκε από την πολιτική αγωγή

Το αίτημα για μεταφορά της δίκης σε άλλο χώρο, τέθηκε επίσημα από την πολιτική αγωγή στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, τόνισαν στο δικαστήριο ότι πλην της ακαταλληλότητας του χώρου, από τη διεξαγωγή της δίκης στη συγκεκριμένη αίθουσα, τίθενται θέματα ασφάλειας και απρόσκοπτης δημοσιότητας της δίκης.

Η πρόεδρος έδωσε τον λόγο στον δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη, ο οποίος τόνισε ότι για δεύτερη φορά ο Κορυδαλλός βρίσκεται σε “κατάσταση πολιορκίας” με τα σχολεία κλειστά. Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι γύρω από τη δικαστική αίθουσα των φυλακών βρίσκονται 11 σχολικες μονάδες και ότι η διεξαγωγή της δίκης εδώ, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα καθώς το υπουργείο Παιδείας, όπως είπε, σκοπεύει να προχωρήσει σε μεταφορά των μαθητών για τις εξετάσεις σε σχολικές μονάδες στη Νίκαια και το Κερατσίνι.
Ο δήμαρχος, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη, στο δικαστήριο, πρόσθεσε ότι όλοι οι φορείς της πόλης συμφωνούν ότι η δίκη πρέπει να φύγει από τον Κορυδαλλό.
Τοποθέτηση στο δικαστήριο έκανε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος ανέφερε ότι οι συνθήκες της συγκεκριμένης αίθουσας δεν παρέχουν εγγυήσεις για τη δημοσιότητα της δίκης.
Λίγο πριν τη δεύτερη διακοπή του δικαστηρίου για λίγη ώρα, τοποθετήθηκε η εισαγγελέας έδρας η οποία πρότεινε, για τις ημέρες των εξετάσεων, η δίκη να διεξάγεται κάθε Σάββατο, τοποθέτηση που προκάλεσε αντιδράσεις αλλά και θυμηδία στο δικαστήριο.
Νωρίτερα, η πολιτική αγωγή ζήτησε να δηλώσουν τώρα όσοι από τους κατηγορουμένους που αντιμετωπίζουν είτε για οικονομικούς ή άλλους λόγους πρόβλημα νομικής εκπροσώπησης, ώστε να μην εμφανίζονται, όπως είπαν, κάθε τόσο κατηγορούμενοι χωρίς δικηγόρο, με συνέπεια τη διακοπή της δίκης.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα