Μόνος ο Αρης στο Δήμο Αθηναίων! Τον εγκατέλειψαν οι δημοτικοί σύμβουλοι

Οι εσωτερικές διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Ν.Δ. προκαλούν σοβαρή κρίση και στους κόλπους της δημοτικής παράταξης του κόμματος στον Δήμο Αθηναίων: Οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι που εξελέγησαν με το ψηφοδέλτιο του Αρη Σπηλιωτόπουλου ανεξαρτητοποιήθηκαν, αφήνοντας τον πρώην υπουργό μόνο, επικεφαλής παράταξης… χωρίς δημοτικούς συμβούλους.

Οι σύμβουλοι Χρήστος Τεντόμας, Θανάσης Πλεύρης και Δημήτρης Κωνσταντάρας, που ανεξαρτητοποιήθηκαν, καταλογίζουν στον κ. Σπηλιωτόπουλο ότι ακολουθούσε προσωπική πολιτική, δεν έδειξε διάθεση συνεργασίας και αδρανοποίησε την παράταξη, τονίζοντας παράλληλα ότι παραμένουν πιστοί στην παράταξη που στήριξε τον συνδυασμό του κ. Σπηλιωτόπουλου.

Είναι φανερό, λοιπόν, ότι η εξέλιξη αυτή έχει και εσωκομματικές διαστάσεις. Και αυτό γιατί οι παραιτηθέντες δημοτικοί σύμβουλοι πρόσκεινται στο σαμαρικό στρατόπεδο. Σε αντίθεση με τον κ. Σπηλιωτόπουλο, που μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου έχει ασκήσει κριτική στον πρόεδρο του κόμματος για την προεκλογική τακτική της Νέας Δημοκρατίας και την ίδια ώρα έχει πυκνώσει τις επαφές του για την επόμενη ημέρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι κ. Τεντόμας, Πλεύρης και Κωνσταντάρας τάσσονται υπέρ του κ. Σαμαρά.

Οι δημοτικοί και οι κοινοτικοί σύμβουλοι που παραιτήθηκαν αναφέρουν ότι ο Αε. Σπηλιωτόπουλος «είναι συνήθως απών», «ουδέποτε συγκάλεσε συνεδρίαση», ενώ προσθέτουν ότι η παράταξη δεν λειτουργεί δημοκρατικά, αφού εκδίδονταν ανακοινώσεις – δελτία Τύπου χωρίς προηγουμένως να έχουν συζητηθεί τα θέματα και χωρίς να έχουν ενημερωθεί τα μέλη της παράταξης.

Από την πλευρά του ο κ. Σπηλιωτόπουλος πέρασε στην αντεπίθεση και αναφέρθηκε σε μακροσκελή ανακοίνωσή του σε βιαστική, μυστική και νυχτερινή σύναξή τους, που μόνο ερωτήματα γεννά για τις προθέσεις για τον καθοδηγούμενο ή μη χαρακτήρα της κίνησής τους.
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος κάνει λόγο για πραξικόπημα έναντι της δημοκρατικά εκλεγμένης παράταξης και τους ζητεί να παραδώσουν τις έδρες, οι οποίες ανήκουν στους χιλιάδες πολίτες που τίμησαν την παράταξη «Αθήνα Μπορείς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να αναζητήσουν «στέγη» στον «αντάρτικο» συνδυασμό του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος είχε κατέβει στις εκλογές κόντρα στον επίσημο υποψήφιο της Ν.Δ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα