«Ρουκέτα» από τη Ζωή για το λογιστικό χρέος!

Είπε ότι αν αποδειχθεί επαχθές θα πρέπει να το θέση η κυβέρνηση υπόψη των δανειστών

Βόμβα μεγατόνων έριξε χθες η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, καθώς -κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Επιτροπής Λογιστικού Χρέους- είπε ότι η διαπραγμάτευση (με τους εταίρους) για το χρέος παραμένει ανοιχτή όσο διαρκεί η λογιστική αποτύπωσή του. Με άλλα λόγια, κατά την κυρία Κωνσταντοπούλου, αν μέρος του χρέους αποδειχτεί είτε επαχθές είτε επονείδιστο, τότε θα πρέπει η κυβέρνηση να το θέσει υπόψη των δανειστών. «Μια διαπραγμάτευση είναι πάντα ανοιχτή όσο διαρκεί η λογιστική αποτύπωση του χρέους» ήταν η χαρακτηριστική φράση της, ενώ νωρίτερα ο Βέλγος ειδικός επιστήμονας Ερίκ Τουσέν είχε τονίσει ότι κατόπιν ανάλυσης «το 20% του χρέους ανήκει σε ιδιώτες, ενώ το 80% σε θεσμικούς πιστωτές».

Μάλιστα, η πρόεδρος της Βουλής, καρφώνοντας προηγούμενες κυβερνήσεις, υπογράμμισε με νόημα ότι «δεν μπορεί ένας πολιτικός παράγων να δεσμεύει μια ολόκληρη χώρα χωρίς συμμόρφωση με το συνταγματικό, νομοθετικό και διεθνές πλαίσιο», ενώ προανήγγειλε ότι «δεν σημαίνει πως, αν έχουν μπει υπογραφές, δεν μπορούν να αναιρεθούν». Επίσης, υποστήριξε ότι πλέον θα «δοθεί ένα τέλος στη συγκάλυψη» και αποκάλυψε ότι έχει ήδη συσταθεί μία υποεπιτροπή η οποία θα καλέσει πολιτικά πρόσωπα που καταμαρτυρούν την αλήθεια για το δημόσιο χρέος, την περίοδο 2010-2015.

Οσον αφορά το χρονοδιάγραμμα της επιτροπής, έγινε ξεκάθαρο ότι υποεπιτροπές της θα έχουν συνεχείς συνεδριάσεις και μετά τις 15 με 18 Ιουνίου θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρώτα πορίσματα. Οπως, επίσης, ανακοινώθηκε, η επιτροπή θα έχει σήμερα στη διάθεσή της και ποινικές δικογραφίες που βρίσκονται στη Βουλή, οι οποίες περιέχουν πολύ σοβαρά στοιχεία σε σχέση με την εξέλιξη του χρέους και τη σύναψη των δανειακών συμβάσεων, και τις διάφορες ενέργειες που οδήγησαν στην εκτίναξή του.
Να σημειωθεί ότι και ο κ. Τουσέν ενέπλεξε στο χρέος πολιτικές αποφάσεις, καθώς, όπως είπε, στην Ελλάδα υπάρχει μια στενή σύνδεση των πολιτικών και του κοινωνικού και οικονομικού αντίκτυπου. Τέλος, ο Βέλγος ειδικός ανακοίνωσε ότι μια παρόμοια επιτροπή έχει συστήσει και η Αργεντινή, προκειμένου να ελέγξει το χρέος της.

Aλέξανδρος Διαμάντης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα