Σόιμπλε: Είχα συμβουλεύσει τον Παπανδρέου υπέρ ενός δημοψηφίσματος

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μίλησε στην γερμανική εφημερίδαFAZ για την πορεία των διαπραγματεύσεων, αλλά και για το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος.
Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ ξεκαθάρισε ότι είναι στο χέρι της Ελλάδας για το αν θα παραμείνει στο ευρώ, ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις κι έκανε λόγο για ολοκλήρωση του προγράμματος.
Για το αν υπάρχει σε αυτό αλλαγές, φάνηκε θετικός με την προϋπόθεση να αντικατασταθούν οι μεταρρυθμίσεις με άλλες ισοδύναμες.
Αναφερόμενος σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα θυμήθηκε τι είχε πει στον Γιώργο Παπανδρέου το 2011. «Τότε είχα συμβουλεύσει τον Γιώργο Παπανδρέου υπέρ ενός δημοψηφίσματος. Παραμένει απόφαση του ελληνικού λαού ποιον δρόμο θα πάρει, αλλά υπάρχουν και άλλες αποφάσεις χωρών, από την Εσθονία μέχρι την Ισπανία, που πρέπει να γίνουν σεβαστές», είπε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ που τόνισε ότι υπάρχει η θέληση να βοηθηθεί η Ελλάδα, αρκεί να τηρηθούν οι δεσμεύσεις.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα