Γ. Βαρουφάκης: «Σύμβολα της αντίστασης κατά των Μνημονίων» οι απολυμένες καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών

Ο υπουργός, που βρίσκεται καθ’ οδό προς τις Βρυξέλλες για το Eurogroup «με προσήλωση στον στόχο της επίτευξης μιας συμφωνίας-λύτρωσης για τη χώρα» αναφέρει ότι για τον συγκεκριμένο λόγο δεν μπορεί να βρίσκεται έξω από το υπουργείο για να τιμήσει τις καθαρίστριες, τις οποίες χαρακτηρίζει σύμβολα της αντίστασης κατά των Μνημονίων.

Παράλληλα, εκφράζει τη συμπαράστασή του στις καθαρίστριες με συμβάσεις έργου, οι οποίες απολύθηκαν με τη λήξη της σύμβασης, επισημαίνοντας ότι ήδη προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή διάταξη για την εκ νέου απασχόλησή τους με συμβάσεις έργου έως το τέλος του 2015, δίνοντας με τον τρόπο αυτό προσωρινή ανακούφιση στο πρόβλημά τους. Επίσης, αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης, υπάρχει προσωπική του δέσμευση ότι στους επόμενους μήνες, σε συνεννόηση με το συναρμόδιο υπουργείο, θα γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της κοινής λογικής.
Ο υπουργός Οικονομικών τονίζει, τέλος, ότι η επιστροφή των απολυμένων καθαριστριών χρησιμοποιείται ως ευκαιρία απάντησης στους δανειστές, που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι τέτοιες πράξεις αποκατάστασης της νόμιμης και ηθικής τάξης αποτελούν «υπαναχώρηση από μεταρρυθμίσεις».
«Τους θυμίζουμε ότι η κυβέρνησή μας έχει διαφορετική αντίληψη του τι σημαίνει μεταρρύθμιση και πως οι δικές μας μεταρρυθμίσεις δεν έχουν καμία σχέση με εκείνες τις πρακτικές που συνεισέφεραν για δεκαετίες στην υπανάπτυξη και στις αδικίες που κράτησαν τη χώρα πίσω» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα