Θεοδωράκης: Ελπίζω ότι δεν θα κάνουν το λάθος να μην πληρώσουν το ΔΝΤ

«Αν δεν πληρώσουμε το ΔΝΤ η χώρα είναι σαν να λέει στις αγορές ότι δεν μπορεί πια να εξυπηρετήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της. Ελπίζω ότι δεν θα κάνουν αυτή τη μεγάλη απερισκεψία».

Αυτό μεταξύ άλλων δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, στο Focus Radio της Θεσσαλονίκης.

Ερωτηθείς για το ασφαλιστικό, ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε την πρόταση του Ποταμιού για θέσπιση πλαφόν στις ανώτατες συντάξεις, ενώ αναφορικά με το μείζον ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων απάντησε πως «πρέπει να γίνουν γενναίες αποκρατικοποιήσεις στη χώρα, με δύο όρους: Πρώτον, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και δεύτερον, τα χρήματα να μένουν στη χώρα».

Για την Ευρώπη και τους κινδύνους δραχμοποίησης της χώρας:
Επεσήμανε παράλληλα, την ανάγκη να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη, καθώς η δραχμοποίησή της την οποία ετοιμάζει το παλιό σύστημα, όπως είπε, θα είναι σε βάρος του ελληνικού λαού, ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τις προηγούμενες κυβερνήσεις πως δεν προχώρησαν στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις
Το Ποτάμι είναι το ευρωπαϊκό κίνημα της χώρας. Είναι κάτι που εμείς το λέγαμε και τις μέρες που μας χλεύαζαν όπως ξέρετε, γιατί υπάρχουν και κάποιοι έξυπνοι στην χώρα οι οποίοι χλευάζουν λίγο την επιλογή της Ευρώπης, σου λέει εντάξει καλή είναι η Ευρώπη να μας δίνει κάποια λεφτά. Αλλά με κάθε τρόπο νυν υπέρ πάντων η Ευρώπη; Εμείς από την αρχή λέμε ναι, νυν υπέρ πάντων Ευρώπη γιατί θεωρούμε ότι το επόμενο κόλπο που ετοιμάζει το παλιό σύστημα στη χώρα είναι μια δραχμοποίηση η οποία θα είναι εις βάρος του ελληνικού λαού. Δεν ξέρω αν έχετε δει τις τελευταίες μελέτες που έχουν βγει. Μιλάμε για μία σχέση χρήματος 1 προς 5 είναι κάτι τραγικό να αντιληφθεί κάποιος που σήμερα παίρνει 500 ευρώ σύνταξη και λέει πως παίρνει ελάχιστα. Βεβαίως παίρνει ελάχιστα και βεβαίως πρέπει να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Αλλά σκέψου να έπαιρνες 100 ευρώ; Αυτός θα είναι ο κόσμος της εκτός Ευρώπης, Ελλάδας. Αυτά λένε οι μετρημένες έρευνες αλλά υπάρχουν και χειρότερες.

Για το ενδεχόμενο να μην πληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ:
Έχουμε μια πολύ καλή οικονομική ομάδα στην οποία συμμετέχουν επτά κορυφαίοι και κορυφαίες οικονομολόγοι. Για να είμαι και ακριβής οι τρεις από τους επτά δεν ήταν Ποτάμι αλλά προσήλθαν όταν κατάλαβαν τη σοβαρότητα που έχει το Ποτάμι για τα .μεγάλα ζητήματα της χώρας.
Με το να μη δώσουμε μια δόση στο ΔΝΤ δεν τιμωρούμε την κ. Λαγκάρντ η οποία είχε γοητευθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν πληρώσουμε το ΔΝΤ η χώρα είναι σαν να λέει στις αγορές ότι «εγώ δεν μπορώ πια να εξυπηρετήσω τις διεθνείς μου υποχρεώσεις», δηλαδή το αρνητικό μήνυμα για όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις που προσπαθούν να δανειστούν για όλο τον κόσμο που κινεί χρήμα από και προς την Ελλάδα θα είναι ένα κόκκινο σήμα ότι η Ελλάδα βγαίνει από το διεθνές παιχνίδι. Ελπίζω ότι δεν θα κάνουν αυτή την μεγάλη απερισκεψία.

Πηγή: iefimerida.gr

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα