Φίλης: Δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου

Υπάρχουν χρήματα μόνο για μισθούς και συντάξεις – Οι δανειστές είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν τη δανειακή σύμβαση

Δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον Ιούνιο δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

«5 Ιουνίου είναι η στιγμή της αλήθειας, αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν. Δεν έχουμε χρήματα να δώσουμε λεφτά έξω» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης προσθέτοντας ότι, αντίθετα, διασφαλίζονται τα χρήματα για μισθούς και συντάξεις τον επόμενο μήνα.

«Δεν είναι δυνατόν το πρόγραμμα το δανειακό να έχει μονομερώς σταματήσει, δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε δανεισμό με χρήματα από τον προϋπολογισμό. Οι δανειστές είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν τη δανειακή σύμβαση» πρόσθεσε ο κ. Φίλης μιλώντας στον Alpha 9,89.

Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο αρνητικό σενάριο. «Θα το δούμε για δημοψήφισμα, το Σύνταγμα δίνει πολλές δυνατότητες» ανέφερε ο κ. Φίλης ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «δεν θα δεχθούμε συμφωνία που να μην υπάρχει δέσμευση για χρηματοδότηση της οικονομίας».

Πηγή:protothema

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα