ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΗΓΕΣ…

Στο βαθύ παρασκήνιο της Πολιτικής σήμερα, οι  μεταμεσονύκτιες αποκαλύψεις Βαρουφάκη που εκθέτουν τον Τσίπρα,  το mail του  Γιούνκερ που προσγειώθηκε στον υπολογιστή του επικεφαλή του ΣΟΕ, η πρωτιά του υπουργείου Εξωτερικών, που οφείλεται στον ΓΑΠ κ.α.

  • Μια φοβερή αποκάλυψη έκανε τα χαράματα της Δευτέρας, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης (φωτό αριστερά), αλλά η Ν.Δ. διάγει πολύ μεγάλο πολιτικό ύπνο για να ξυπνήσει και να την αξιοποιήσει επικοινωνιακά. Εχει άλλα προβλήματα να επιλύσει τώρα – πού να ασχολείται με τις μεταμεσονύκτιες αποκαλύψεις Βαρουφάκη, οι οποίες εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Τσίπρα (φωτό δεξιά) και το οικονομικό επιτελείο του κόμματος…
  • Ο υπουργός Οικονομικών ερωτήθηκε για το θέμα της μεταφοράς των 11 δισ. ευρώ του ΤΧΣ στο Λουξεμβούργο και απάντησε ότι τα χρήματα ήταν δεσμευμένα βάσει κανονισμών, άρα είτε βρίσκονταν στην Αθήνα είτε στο εξωτερικό η κυβέρνηση δεν μπορούσε να τα αγγίξει. «Τότε, γιατί υποσχεθήκατε ότι θα χρηματοδοτήσετε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης από αυτά τα λεφτά;» μετέφερε ο παρουσιαστής το μήνυμα τηλεθεατή, ο οποίος θυμόταν ότι αυτό είχαν πει προεκλογικά οι κύριοι Τσίπρας, Δραγασάκης, Σταθάκης.
  • Τότε ο Βαρουφάκης έκανε την έκπληξη και τους «έδωσε» όλους «στεγνά». «Είχα εκφράσει ρητώς τη διαφωνία μου με αυτή την εξαγγελία και είχα στείλει e-mails (σ.σ.: στον Τσίπρα;), όπου εξηγούσα γιατί δεν μπορούσαμε να τα ακουμπήσουμε!» απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια. Δηλαδή, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης βασίστηκε εξαρχής σε ένα ψέμα γνωστό εκ των προτέρων. Εύγε! (Κι ύστερα η Ν.Δ. ξύπνησε).
  • Κάτι ακόμα για τον κύριο Βαρουφάκη. Εριξα μια παρατηρητική ματιά στο έγγραφο που έστειλε στην παραιτηθείσα πρόεδρο του Ταμείου Σταθερότητας Χριστίνα Σακελαρίου. Μου έκανε εντύπωση ο αριθμός πρωτοκόλλου που είχε συμπληρώσει με τα χεράκια του ο κύριος υπουργός: «000032». Τέσσερις μήνες υπουργός, 32 εξερχόμενα, ελάχιστη η αλληλογραφία. Οσο για την υπογραφή του, που φαίνεται ευκρινώς κάτω από το έγγραφο, γραφολογικά δείχνει ευφυή άνθρωπο, αλλά σε μέτρια ψυχολογική κατάσταση. Μπερδεμένος!
  • Στον υπολογιστή του επικεφαλής του ΣΟΕ και μελλοντικού υπουργού Γιώργου Χουλιαράκη λέγεται ότι «προσγειώθηκε» το mail που έστειλε στην κυβέρνηση ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Η διαρροή του, όμως, έγινε από τις Βρυξέλλες. Στόχος ήταν να μετρηθούν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, απόπειρα που εστέφθη από απόλυτη επιτυχία. Δεν άνοιξε μύτη χθες!
  • Ειλικρινά, ώρες ώρες δεν τον καταλαβαίνω τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών θέλησε να επισκεφθεί αυτές τις ημέρες τη Θράκη, προκειμένου να συναντήσει πιστούς φίλους του, όπως ο πρώην υφυπουργός του Γιώργος Πεταλωτής, να συζητήσει για το μέλλον, αλλά και να πάρει τον αέρα του γενικώς, καθώς τα προσωπικά του δεν πάνε και πολύ καλά. Ως εδώ δεν βρίσκω τίποτε περίεργο – γενικώς, δεν είναι, άλλωστε, στη φιλοσοφία της στήλης να χτυπά πολιτικούς, όταν αυτοί είναι πεσμένοι κάτω.
  • Αλλά, επειδή για τη Θράκη έχουμε μια ευαισθησία γενικώς, θέλω να ρωτήσω το εξής: Αυτόν τον δήμαρχο Ιάσμου, τον Καδή Ισμέτ, ο οποίος είναι ο «εκλεκτός» του τουρκικού προξενείου στην περιοχή και διχάζει τους κατοίκους με τις πρακτικές του, γιατί πήγες και τον είδες, πρόεδρε; Για να μας θυμίσεις ότι επί των ημερών σου, με τον «Καλλικράτη», ο χριστιανικός αυτός δήμος παραδόθηκε στα καλόπαιδα της Τουρκίας, που ακούνε «Ερντογάν» και «Νταβούτογλου» και τρέχουν τα σάλια τους; Μα το Θεό, δεν σε καταλαβαίνω.
  • Να και μια πρωτιά του υπουργείου Εξωτερικών, που οφείλεται στον ΓΑΠ (φωτό αριστερά) -για να μην είμαι άδικος-, επί των ημερών του οποίου άρχισε να λειτουργεί και να «τιτιβίζει» το twitter του υπουργείου: Μέσα σε πέντε χρόνια (2010-2015) κατάφερε να συγκεντρώσει 40.000 αναγνώστες. Εως το καλοκαίρι του 2014, οι αναγνώστες έφταναν τους 24.000, όταν όμως το αναβάθμισε ο εκπρόσωπος Τύπου Κωνσταντίνος Κούτρας (φωτό δεξιά) εκτινάχθηκε στους 40.000. Διαθέτουμε έτσι τον έκτο μεγαλύτερο λογαριασμό στην Ευρώπη των «28» και είμαστε στην πρώτη εικοσιπεντάδα παγκοσμίως.

Για το «τέλος των ψευδαισθήσεων» που υπήρχαν για την Κύπρο κλήθηκαν να γράψουν έκθεση στις δικές τους προαγωγικές εξετάσεις οι μαθητές στη Μεγαλόνησο και, όπως καταλαβαίνετε, έχει προκληθεί πολιτικό θέμα.

Στον Ραούφ Ντενκτάς βγαίνουν και ρίχνουν ευθύνες για το γεγονός ότι δεν λύθηκε το Κυπριακό οι υπουργοί του Ερντογάν, όπως αυτός των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Αυτή κι αν είναι μείζων μεταβολή. Ακούω καλά;

Κ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα