Χαμός στα διεθνή ΜΜΕ: Η Ελλάδα αψηφά το ΔΝΤ

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα πρωταγωνιστούν και σήμερα στα διεθνή ΜΜΕ, μετά το αίτημα της χώρας μας για ομαδοποίηση των δόσεων προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που έγινε και δεκτό.

Η κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης σχολιάζεται εκτενώς, με κάποιους να προειδοποιούν για απρόβλεπτες συνέπειες.

“Η κίνηση εξέπληξε το Ταμείο”, γράφει η Telegraph, που προσθέτει ότι η Ελλάδα με αυτό τον τρόπο αψηφά το ΔΝΤ και αναφέρει τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ που είχαν προηγηθεί.

Οι Financial Times από την άλλη αποδίδουν αυτή την απόφαση της Αθήνας στις εσωκομματικές πιέσεις που δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας, με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να του ζητούσαν να μην πληρωθεί η δόση ως αντίδραση στους όρους των δανειστών.

Αξιωματούχοι του ΔΝΤ θεωρούν ότι πρόκειται για πολιτική και όχι οικονομική απόφαση, καθώς τα 300 εκατ. είναι σχετικά μικρό ποσό, σημειώνουν οι Financial Times.

“Αυτή η κίνηση είναι σχεδόν άνευ προηγούμενου και με βάση τα χθεσινά σχόλια του κ. Τσίπρα, απροσδόκητη”, σχολίασε ο Μουχτάμπα Ραχμάν, επικεφαλής για τις ευρωπαϊκές αναλύσεις στην Eurasia Group. “Προκαλεί άσκοπη κλιμάκωση και υπονομεύει περαιτέρω την καλή θέληση των δανειστών της Ελλάδας”, πρόσθεσε.

“Η απόφαση της Ελλάδας θα προκαλέσει επιπλοκές, πολιτικής φύσεως αλλά και στις αγορές, που είναι δύσκολο να προβλεφθούν”, γράφουν οι New York Times.

Η κρίση στην Ελλάδα μπήκε σε μία “νέα και επικίνδυνη φάση”, γράφει ο Guardian σχολιάζοντας αυτή την κίνηση, με τον οικονομικό συντάκτη Λάρι Ελιοτ να επισημαίνει ότι το ΔΝΤ αιφνιδιάστηκε από την απόφαση.

πηγή: newsit.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα