Κομισιόν: Η μη καταβολή στο ΔΝΤ δεν εγείρει ζητήματα για την Ελλάδα

Η αναβολή πληρωμής δόσεων έχει χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν και είναι σύμφωνη με τους κανόνες του ΔΝΤ, λέει ο Μαργαρίτης Σχοινάς – Οι ηγέτες στην G7 θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν όλα τα θέματα, πρόσθεσε

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε στην επίσημη ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, σχετικά με την κίνηση της Αθήνας να ζητήσει ενοποίηση των δόσεων του Ιουνίου προς το ΔΝΤ και να μην καταβάλει την πληρωμή της Παρασκευής.

Η απόφαση της Ελλάδας να ενοποιήσει τις πληρωμές είναι σύμφωνη με τους κανόνες του ΔΝΤ και κάτι τέτοιο έχει χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν, τόνισε ο κύριος Σχοινάς.

Η απόφαση αυτή δεν εγείρει ζητήματα σχετικά με την ικανότητα της χώρας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και κανείς δεν θα πρέπει να προβαίνει σε βιαστικές κρίσεις από την κίνηση αυτή, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Ο κύριος Σχοινάς πρόσθεσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπ’ όψιν της όλα τα ζητήματα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά την συνάντησή τους την περασμένη Τετάρτη.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν το ελληνικό ζήτημα θα συζητηθεί στο πλαίσιο της G7, ο Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε πως οι ηγέτες θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν όλα τα τρέχοντα θέματα.

Πηγή:protothema

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα