«Ισλαμικό Βατικανό» ετοιμάζει ο Ερντογάν για τον επικεφαλής του οργανισμού της Διεύθυνσης θρησκευμάτων;

Σε ένα εύλογο διάστημα μετά την παραχώρηση στον ανώτατο θρησκευτικό άρχοντα της Τουρκίας, μιας θωρακισμένης Mercedes, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο ιμάμης θα πρέπει να διαθέτει το δικό του ιδιωτικό τζετ. Τα σχέδια όμως του Τούρκου Προέδρου «στοχεύουν» αλλού.

Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές και εμπειρογνώμονες και ανάλυση από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, ο Τούρκος Πρόεδρος επιθυμεί την δημιουργία ενός ισλαμικού «Βατικανού». Επιθυμώντας να εξυψώσει τον ανώτατο Ιμάμη της χώρας στο επίπεδο του Πάπα και προσπαθώντας να «συσπειρώσει» γύρω του όλους του Σουνίτες Μουσουλμάνους, ο Ερντογάν φτιάχνει τα σχέδια του.

Πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που έχει σκοπό την δημιουργία μιας μεγάλης συμμαχίας, για την ανάκτηση της Ιερουσαλήμ. Όσο και να φαντάζει εξωπραγματικό αυτό είναι το τελικό σχέδιο του Ερντογάν, σύμφωνα με δικές του δηλώσεις.

Ο ίδιος δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη, ότι ήταν εξοργισμένος από την δημόσια κατακραυγή για την αγορά μιας θωρακισμένης Mercedes αξίας 385.000 δολαρίων, από τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευμάτων, Μεχμέτ Gormez. Ο Gormez τελικά επέστρεψε το όχημα υπό την πίεση της κοινής γνώμης, ενώ ο Ερντογάν χάρισε στον ανώτατο κληρικό ένα παρόμοιο αυτοκίνητο από το δικό του στόλο, και στη συνέχεια, του υποσχέθηκε ένα νέο ιδιωτικό αεροσκάφος, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων bloomberg.com.

«Ο θρησκευτικός ηγέτης του Βατικανού έχει στην διάθεση του, ένα ιδιωτικό τζετ, ιδιωτικά αυτοκίνητα και θωρακισμένα οχήματα», δήλωσε ο Ερντογάν. «Είμαστε μια συνηθισμένη χώρα; Γιατί να ταξιδέψει με ένα εμπορικό αεροπλάνο ο ανώτατος θρησκευτικός άρχων;», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος .

Ένας αξιωματούχος του Βατικανού δήλωσε στο Bloomberg την Τετάρτη ότι ο ποντίφικας συνήθως χρησιμοποιεί ένα τζετ της Alitalia στο ταξίδι της μετάβασης του παντού στον κόσμο, και επιστρέφει με αεροπλάνο του εθνικού αερομεταφορέα της χώρας που επισκέφθηκε.

Όταν ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε την Τουρκία τον Νοέμβριο, έγινε πρωτοσέλιδο σε τοπικά μέσα ενημέρωσης για τη χρήση ενός «μέτριου» αυτοκινήτου Renault, αντί να χρησιμοποιήσει μια θωρακισμένη Mercedes που τον περίμενε στο αεροδρόμιο της Άγκυρας. Στο Βατικανό Χρησιμοποιεί ένα Ford Focus για τις μετακινήσεις του.

Τα Κόμματα της αντιπολίτευσης της Τουρκίας έχουν προάγει δημόσια τις πλουσιοπάροχες δαπάνες της τουρκικής κυβέρνησης για τα δημόσια κτίρια και τα αυτοκίνητα πολυτελείας , ως μείζον ζήτημα της προεκλογικής εκστρατείας εν όψει των βουλευτικών εκλογών στις 7 Ιουνίου. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δεσμευτεί να περικόψουν τα περιττά αυτά έξοδα .

Ο Ερντογάν ευρίσκεται συνήθως στο επίκεντρο της κριτικής της αντιπολίτευσης για το γεγονός ότι ο ίδιος έχτισε ένα Μέγαρο αξίας 615.000.000 δολαρίων, το οποίο διαθέτει 1.150 δωμάτια και αποτελεί τέσσερις φορές το μέγεθος των Βερσαλλιών. Την Τετάρτη, ο Ερντογάν εγκαινίασε επίσημα νέες εγκαταστάσεις αξίας 230 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των στάβλων για να στεγαστούν τα 53 αραβικά άλογα της κυβέρνησης, που ήταν δώρο από τον εμίρη του Κατάρ Σεΐχη Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Μπιν Αλ Θάνι.

Όλα αυτά αφορούν καθαρά τον προεκλογικό αγώνα στην Τουρκία και τίποτε άλλο.

Σκοπός είναι η ανακοπή της προσπάθειας του Ερντογάν να συγκεντρώσει στο πρόσωπο του όλες τις εξουσίες.
πηγή: agioritikovima.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα