Αβραμόπουλος: Από κοινού δράση στην Ευρώπη για τις μεταναστευτικές προκλήσεις

«Είναι καιρός να αναγνωρίσουμε ότι θα πρέπει να δρούμε από κοινού στην Ευρώπη» για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών προκλήσεων, τόνισε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναπτύσσοντας, χθες στο Κοινοβούλιο της Πορτογαλίας τις προτάσεις της Επιτροπής για τη μετανάστευση και την ασφάλεια.
Ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε πως είναι βέβαιος ότι η Πορτογαλία, παρόλο που δεν αντιμετωπίζει τις ίδιες μεταναστευτικές πιέσεις που βιώνουν οι χώρες της Μεσογείου, αντιλαμβάνεται το μέγεθος των προκλήσεων, ενώ αναφερόμενος στην πρόταση της επανεγκατάστασης μεταναστών ανέφερε ότι «είναι ένας μηχανισμός έκτακτης ανάγκης που θα εφαρμόζεται και στο μέλλον, όταν θα προκύψουν παρόμοιες πιέσεις».
Για τα θέματα ασφάλειας, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι «τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί νέες και σύνθετες διασυνοριακές απειλές» οι οποίες «πρέπει να αντιμετωπιστούν από κοινού».
πηγή: news247.gr

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα