Σαμαράς: Οι τρεις προϋποθέσεις για εθνική συνεννόηση (βίντεο)

Σκληρή κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς για τις διαπραγματεύσεις άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ και έθεσε τρεις προϋποθέσεις προκειμένου να υπάρξει εθνική συνεννόηση και να σωθεί η χώρα από την χρεοκοπία.

«Πρώτον, να βάλετε ένα τέρμα στις συκοφαντίες. Να παραδεχθείτε την αλήθεια, να αλλάξει μεταξύ μας το κλίμα. Και να πάψετε να κοροϊδεύετε τον κόσμο. Δεύτερον, να αλλάξετε πολιτική. Διότι εσείς χαϊδεύετε το Δημόσιο, και θυσιάζετε τον ιδιωτικό τομέα. Και ανακοινώνετε ακόμα και τώρα, χιλιάδες προσλήψεις ημετέρων. Κι αυτό δεν πάει άλλο. Και τρίτο να φέρεται την συμφωνία στην Βουλή».

Παράλληλα κατηγόρησε προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα ότι συνεχίζει να λέει ψέματα και να κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό. «Εσείς μόνοι σας προτείνετε να πάει ο ΦΠΑ στα συσκευασμένα τρόφιμα στο 23%. Όχι οι δανειστές. Εσείς οι ίδιοι! Μήπως είναι αυτό που έλεγε ο κ. Βαρουφάκης ότι θα βρει «ένα αγαθό» για να αυξήσει το ΦΠΑ και να ησυχάσουν; Δεν βρήκατε τελικά «ένα»! Βρήκατε μια κατηγορία που επιβαρύνει το 28% των τροφίμων, και το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων στα supermarkets. Συγχαρητήρια… Κι ακόμα, με δική μας απόφαση, είχε μειωθεί η εισφορά αλληλεγγύης κατά 30% σε όλους από φέτος! Κι έρχεστε εσείς και επαναφέρετε την εισφορά αλληλεγγύης που εμείς μειώσαμε, για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 30 χιλιάδες το χρόνο. Δηλαδή και ένα μεγάλο μέρος της μεσαίας τάξης!»

Ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε πως τα περιθώρια στενεύουν δραματικά για την χώρα και σημείωσε πως η κυβέρνηση τρίτο μνημόνιο για την χώρα. «Γονατίσατε τη χώρα στο εσωτερικό, διασύρατε τη χώρα στο εξωτερικό, μας απομονώσατε πλήρως: 18-1 σε βάρος μας όλα τα αποτελέσματα στο Eurogroup! Και τώρα βλέπετε το αποτέλεσμα. Μόνο που η χώρα – και αυτό μας νοιάζει – είναι εκείνη που το πληρώνει…»

Όσον αφορά το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως η ΝΔ δεν τις φοβάται αλλά θα ήταν καταστροφή για την χώρα.

«Να σας το πω ωμά: Εμείς στη Νέα Δημοκρατία, δε φοβόμαστε τις εκλογές. Η χώρα είναι που δεν αντέχει τις εκλογές. Οι εκλογές που προκαλέσατε τον περασμένο Γενάρη οδήγησαν τη χώρα πολύ πίσω. Νέες πρόωρες εκλογές θα την πάνε ακόμα πιο πίσω. Η χώρα δεν το αντέχει. Θα τη φέρουν πολύ πιο κοντά στο «ατύχημα». Και ύστερα, για πείτε μου, αν δεν κάνετε συμφωνία, πώς θα κάνετε εκλογές; Με τη χώρα ήδη σε χρεοκοπία; Σε συνθήκες άγριες, κοινωνικού αναβρασμού; Και τι θα ζητήσετε από τον κόσμο; Να σας δώσει έγκριση για σύγκρουση;»

real.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα