Δίκη Χρυσής Αυγής: Η υπόθεση Λουκμάν στην 6η συνεδρίαση

Να εξαιρεθεί από τον περιοριστικό όρο του κατ΄οίκον περιορισμού η μετακίνηση προς το δικαστήριο των κατηγορουμένων κατά την εκδίκαση της υπόθεσης θα ζητήσει από το δικαστικό συμβούλιο η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης που ζητούν την αποβολή της πολιτικής αγωγής συνεχίζεται για έκτη συνεδρίαση στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη, δήλωσε κατά τη διαδικασία ότι θα ζητήσει από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να εξαιρεθούν του κατ’ οίκον περιορισμού οι κατηγορούμενοι ως προς τη μετακίνησή τους προς το δικαστήριο, έται ώστε να διευκολυνθεί η μετακίνησή τους. Παρόντες σήμερα είναι 18 από τους συνολικά 68 κατηγορούμενους.

Υπόθεση Λουκμάν

Οι συνήγοροι του Στεργιόπουλου, ο οποίος έχει καταδικαστεί ήδη σε πρώτο βαθμο για την ανθρωποκτονία Λουκμάν, κατά την ένστασή τους αναφορικά με την δήλωση πολιτικής αγωγής, υποστήριξαν ότι οι συγγενείς του θύματος είχαν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στο πρωτόδικο δικαστήριο για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν.

Ζήτησαν να αποβληθούν όλοι οι υπόλοιποι που δήλωσαν πολιτικώς ενάγοντες καθώς, όπως ισχυρίστηκαν, δεν έχουν υποστεί καμια άμεση βλάβη από το αδίκημα που του αποδίδεται. Οι συνήγοροι υπεράσπισης στην πλειοψηφία τους τόνισαν ότι πρέπει να αποβληθεί η πολιτική αγωγή καθώς τα αδικήματα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση που αποδίδονται σε ορισμένους κατηγορούμενους, χωρίς ωστόσο  αυτοί να αντιμετωπίζουν άλλες κατηγορίες για συγκεκριμένες πράξεις, δεν νομιμοποιούν την παράσταση της στη δίκη.

Την αποβολή της πολιτικής αγωγής ζήτησε η συντριπτική πλειοψηφία των υπόλοιπων κατηγορουμένων μεταξύ των οποίων και η Θεώνη Σκαρπέλη, σύζυγος του Γιώργου Πατέλη, δια μέσου του πληρεξουσίου δικηγόρου της.  Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης ζήτησε την αποβολή της πολιτικής αγωγής επισημαίνοντας πως σε βάρος της εντολέως του “μίας μητέρα με ένα 10 χρόνο παιδί”, δεν μπορούν να παρασταθούν πρόσωπα που δεν έχουν υποστεί βλάβη από την ίδια.

Πηγή:news247

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα