Δήμαρχος Λέσβου για μεταναστευτικό: Το κράτος δεν κάνει τίποτα εκτός από όμορφα λόγια

«Κάνουμε απεγνωσμένες προσπάθειες για να μην κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι στο νησί, αλλά έχουμε χάσει πια τα νούμερα. Δεν έχουμε καμία βοήθεια» τόνισε ο κ. Γαληνός

Για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο με την αθρόα εισροή μεταναστών μίλησε στο ΒΗΜΑ Fm ο δήμαρχος του νησιού, Σπύρος Γαληνός.

Ο κ. Γαληνός τόνισε την κρισιμότητα της κατάστασης τόσο για τους ανθρώπους που καταφτάνουν καθημερινά και δεν υπάρχει τρόπος να τους φροντίσουν οι αρχές της Μυτιλήνης, όσο και για το μέλλον του τουρισμού, καθώς «αυτή τη στιγμή παίζουμε πια με την τύχη του νησιού μας, παίζουμε με την τύχη του τι θα γίνει η τουριστική κίνηση το καλοκαίρι, αλλά και για τα επόμενα χρόνια», όπως τόνισε.

Όσον αφορά στο πόσοι είναι οι μετανάστες που φτάνουν στο νησί, ο δήμαρχος ανέφερε με απόγνωση: «Έχουμε χάσει πια τα νούμερα. Δεν ξέρουμε ποιοι έρχονται και ποιοι φεύγουν. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη προσέλευση, υποθέτω ότι είμαστε γύρω στους 2.500 αυτή τη στιγμή και όταν έρχονται, στη συνέχεια φεύγουν, δεν θέλουν οι ίδιοι να μείνουν εδώ. Έρχονται για να φύγουν προς την Ευρώπη, έχουν ο καθένας τον στόχο του».

Ο ίδιος επέρριψε ευθύνες για την κατάσταση στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι «δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα, δεν υπάρχει τίποτα μέχρι στιγμής τουλάχιστον, πέραν κάποιων επισκέψεων που είχαμε και κάποιων όμορφων λόγων. Το να μας δίνουν κουράγιο κλπ., ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Εμείς κάναμε απεγνωσμένες προσπάθειες, προκειμένου να μην κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι αριστερά και δεξιά στο νησί. Κάνουμε απεγνωσμένες προσπάθειες, προκειμένου να μένουν σε κάποιο σημείο, να περιμένουν να πάνε κάποια λεωφορεία να τους διακινούν. Εγώ δεν επιλέγω κανένα σημείο, οι ίδιοι επιλέγουν και βγαίνουν εκεί».

Πηγή:protothema

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα