Ο 71χρονος που δεν φεύγει με καμία κυβέρνηση

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να διοικεί το κράτος, καθώς πράσινα στελέχη συνεχίζουν να βρίσκονται επικεφαλής σε κρατικές εταιρίες και οργανισμούς.
Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή του 71χρονου Νίκου Τσαραπατσάνη, ανθρώπου της απολύτου εμπιστοσύνης του Κώστα Σημίτη, ο οποίος είναι (και υπάρχουν εισηγήσεις να παραμείνει) στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στις «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.». Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Τσαραπατσάνης μετρά στη συγκεκριμένη κρατική εταιρία 11 (!) χρόνια, από τον Αύγουστο του 1998 (κυβέρνηση Σημίτη) έως τον Οκτώβριο του 2004 και από το Νοέμβριο του 2010 (κυβέρνηση Παπανδρέου) έως σήμερα.

Οι σχέσεις του με το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ είναι τέτοιες που αυτός τον εμπιστεύτηκε σε καίρια πόστα στο Ίδρυμα Σημίτη και στο άλλο “δημιούργημά” του, τον ΟΠΕΚ, στη θέση του ταμία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης του θητεία στις «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.», σε έλεγχο εταιρίας ορκωτών λογιστών για τα πεπραγμένα της διοίκησής του, διαπιστώθηκε ότι «το γράμμα και ο τύπος του ισχύοντος κανονισμού δεν εφαρμόσθηκε».

Αναφέρονται, για παράδειγμα, «πληρωμές – καταβολές σε προμηθευτή πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού προσφορών ανάδειξης μειοδότη» κ.λ.π.
Αυτές τις μέρες αναμένεται να αποφασιστεί η ανανέωση ή μη της θητείας του κ. Τσαραπατσάνη, με τον αρμόδιο υπουργό, Δημήτρη Μάρδα, να έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγηθεί τη διατήρησή του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα