Νέο μήνυμα Ομπάμα προς Αθήνα: Πάρτε στα σοβαρά τις μεταρρυθμίσεις

Στο θέμα της Ελλάδας αναφέρθηκε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτείων Μπαράκ Ομπάμα στο περιθώριο της Συνόδου των G7.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε πως «όλες οι χώρες της G7 έχουν θέσει στόχους μέχρι και το 2020 και θα πρέπει να ενθαρρύνουν και τις υπόλοιπες χώρες να κάνουν το ίδιο».

«Η Αθήνα να αντιμετωπίσει σοβαρά το ζήτημα υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία» τόνισε ο Ομπάμα, ενώ υποστήριξε πως υπάρχει η αίσθηση του «επείγοντος» για την Ελλάδα.

Επιπλέον, ο ίδιος τόνισε πως οι Έλληνες θα πρέπει να κάνουν κάποιες δύσκολες πολιτικές επιλογές.

«Και οι δύο πλευρές -και η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και οι δανειστές- πρέπει να επιδείξουν ευελιξία για την επίτευξη της συμφωνίας, όλοι εργάζονται σκληρά για αυτή την κατάληξη» υπογράμμισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί ένας δρόμος ο οποίος θα επιτρέπει στην Ελλάδα να εφαρμόσει απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να επιστρέψει στην ανάπτυξη, σε μια ισχυρή, σταθερή, αναπτυσσόμενη Ευρωζώνη», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα