Γιάννης Πανούσης: «Άλλο η γνώμη τους, άλλο η γνώση μου»

«Άλλο η γνώμη τους και άλλο η γνώση μου», ήταν η απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Πανούση, στην ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που ζητάει την αποπομπή του.

«Πρέπει να δούμε ποιες είναι οι οριοθετικές γραμμές ανάμεσα στο κράτος δικαίου, τη δημοκρατία, και τις διάφορες απόψεις περί της κατάληψης σε οποιονδήποτε χώρο κι από οποιονδήποτε άνθρωπο. Αυτά όμως είναι κυβερνητική πολιτική, δεν είναι πολιτική Πανούση, άρα χαίρομαι για την δήλωση του κ. Σακελλαρίδη ότι δεν υπάρχει θέμα παραίτησης, αλλά θα προτιμούσα να είχε συμπληρωθεί με το ότι εγώ αυτή τη στιγμή υπηρετών την κυβερνητική πολιτική», είπε στην κάμερα του Lamia Report ο κ. Πανούσης και πρόσθεσε:

«Αν η κυβερνητική πολιτική είναι να μην μπαίνω στο πανεπιστήμιο το οποίο έχουν καταλάβει διάφοροι τύποι ή να αφήνουμε στις Σκουριές, να σκοτώνονται άνθρωποι επειδή η πολιτική τους έχει οδηγήσει σε αυτή τη σύγκρουση και όχι η αστυνομία, πάμε σε τελείως διαφορετικό κλίμα. Υπάρχει ένα συνταγματικό παράδοξο ότι απολογούμαι στην κυβέρνηση αντί να απολογούμαι στην αντιπολίτευση. Υπάρχει ένα χαριτωμένο, ότι με χτυπάνε κι από τα δύο μέρη για αυτό μένω όρθιος. Και υπάρχει κι ένα πρόβλημα ότι εγώ δεν έχω καταλάβει ποια είναι η διαφορά μας, οφείλουν να μου πούνε. Οτι μπορεί ο καθένας να μπαίνει σε έναν δημόσιο και ιδιωτικό χώρο και να κάνει ό,τι θέλει. Οφείλουν να μου πούνε ότι η Αριστερή αστυνομία είναι αυτή που συλλαμβάνει τους μη Αριστερούς. Οφείλουν να μου πούνε γιατί δεν καταλαβαίνω τι λένε».

Οι δηλώσεις Πανούση έγιναν έπειτα από το ψήφισμα του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την απομάκρυνση του υπουργού.

Οπως αναφέρεται, «ο κος Πανούσης επανειλημμένα έχει τοποθετηθεί υπέρ του “κεκτημένου Δένδια”, κάτι το οποίο για εμάς αποτελεί ένα μεγάλο πισωγύρισμα, τόσο για την κυβέρνηση, όσο και για το προοδευτικό και δημοκρατικό κίνημα γενικότερα».

«Oι επανειλημμένες δημόσιες παρεμβάσεις μας γύρω από αυτά τα ζητήματα τους τελευταίους μήνες, παρεμβάσεις που είχαν ως στόχο να υπογραμμίσουν την άποψή μας κι όχι να επιδιώξουν την εκπαραθύρωση του κου Πανούση, έγιναν δεκτές, από τη δική του πλευρά, ως ευθείες βολές εκ μέρους της “αριστεράς του τίποτα”. Θεωρούμε πως οι παρεμβάσεις του αναπληρωτή υπουργού, όπου με απαξιωτικό τρόπο καταφέρεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, είναι απαράδεκτες και κινούνται εκτός των αρχών και των αξιών της Αριστεράς», επισημαίνεται ακόμη στο ψήφισμα, το οποίο χαρακτηρίζει «αποκορύφωμα» την πρόσφατη δήλωση του κ. Πανούση, όπου βάζει στο ίδιο πλαίσιο, «συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ» μαζί με το οργανωμένο έγκλημα, σε ότι αφορά την επιδίωξη απομάκρυνσής του από την κυβέρνηση.

«Φαίνεται πως ο κος Πανούσης δεν είναι διατεθειμένος πλέον να εξυπηρετήσει το πολιτικό σχέδιο που υπήρξε η βάση για την ανατροπή στις 25 Γενάρη κι ως εκ τούτου απαιτούμε την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση, ενώ διευκρινίζεται ότι το ψήφισμα «δεν αποτελεί μομφή προς την κυβερνητική πολιτική, αλλά αφορά αποκλειστικά την ασκούμενη πολιτική από πλευράς του κου Πανούση».
πηγή: kathimerini.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα