Reuters: Αισιοδοξία για συμφωνία την Τετάρτη

Αισιοδοξία ότι οι διαφορές της Ελλάδας με τους εταίρους μπορεί να ελαχιστοποιηθούν στη διάρκεια της ημέρας, ώστε ο Αλέξης Τσίπρας να κλείσει τη συμφωνία με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ αύριο, Τετάρτη, εξέφρασε πηγή που βρίσκεται κοντά στις διαπραγματεύσεις μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Τετάρτη, ο Αλέξης Τσίπρας έχει προγραμματισμένη από το Σάββατο συνάντηση με την Ανγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και πιθανότατα τον ρπόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής Ευρώπης – Λατινικής Αμερικής.

«Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση απόψε, ώστε αύριο οι πολιτικοί ηγέτες να κάνουν το τελικό βήμα» συμπλήρωσε η πηγή.

Οι θεσμοί έχουν τις τελευταίες ώρες στα χέρια τους το νέο κείμενο προτάσεων της ελληνικής πλευράς, που χωρίζεται σε δύο σκέλη, το δημοσιονομικό και το χρηματοδοτικό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που διέρρευσαν σε ξένα μέσα ενημέρωσης οι θεσμοί δεν διάκεινται θετικά απέναντι στο κείμενο, χαρακτηρίζοντάς το «ασαφές».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο MNI η ελληνική πρόταση είναι σχεδόν όμοια με την προηγούμενη, καθώς εμπεριέχει μόνο μικρές αλλαγές. Το Bloomberg επικαλείται αξιωματούχους που είδαν την ελληνική πρόταση και δήλωσαν πως αυτή δεν είναι «αξιόπιστη», αλλά «ασαφής».

Πάντως, η στάση αυτή δεν επιβεβαιώνεται ακόμη από τις δηλώσεις της Κομισιόν. Ο εκπρόσωπος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε το μεσημέρι ότι οι τρεις θεσμοί εξετάζουν επιμελώς την ελληνική πρόταση, προσθέτοντας ότι θα απαιτηθεί χρόνος για την εξέτασή της.

Από την πλευρά του ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε διεμήνυσε στην ελληνική πλευρά ότι υπάρχει ακόμη απόστα των δύο πλευρών και ότι «η μπάλα βρίσκεται στο ελληνικό γήπεδο».

Πηγή:in.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα