Μύδροι Αρχιεπισκόπου για το μεταναστευτικό στην Ε.Ε. ενώπιον Γερμανών βουλευτών!

Άστραψε και βρόντηξε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ενώπιον γερμανών βουλευτών για τους μετανάστες που “στοιβάζονται σαν πρόβατα” και η Ε.Ε. δεν αναλαμβάνει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Σε συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τρίτης με αντιπροσωπεία βουλευτών τοπικών κοινοβουλίων, τη Γ.Γ. της Επιτροπής των Εκκλησιών για τους Μετανάστες στην Ευρώπη (CCME) και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες που φιλοξενούνται από το Κέντρο Μεταναστών και Προσφύγων της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως η καλύτερη λύση είναι ο επιμερισμός του προβλήματος, η επί της ουσίας, κατάργηση της συνθήκης του Δουβλίνου.

“Οι ζωές των μεταναστών στην Ελλάδα δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα, αλλά όλες τις χώρες της Ε.Ε.” “Γι’ αυτό”, πρόσθεσε, “πρέπει οι μετανάστες που φτάνουν στα σύνορα της Ευρώπης, πρέπει να προωθούνται και να φιλοξενούνται και στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε., αναλογικά με τον πληθυσμό της κάθε μίας” τόνισε.

‘’Ολοι αυτοί οι μετανάστες προέκυψαν από τις δικές μας ενέργειες, εμάς τους αποκαλούμενους ανθρώπους του “δυτικού κόσμου”. Εμείς οι ίδιοι, με τις ενεργείες μας, τους εξαναγκάσαμε να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους και τώρα τους στοιβάζουμε σαν πρόβατα για σφαγή”.

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως “εάν οι οραματιστές και εμπνευστές της Ενωμένης Ευρώπης, εκείνοι που προάσπισαν με σθένος τα ανθρώπινα δικαιώματα και στηρίχτηκαν στη διακήρυξη της συνθήκης της Ρώμης που ζητούσε τη βαθύτερη ένωση των λαών της Ευρώπης, έβλεπαν την σημερινή της κατάληξη, είναι βέβαιο ότι θα την είχαν διαλύσει μόνοι τους!”.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας Volker Konig συμφώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο και δήλωσε πως η Ε.Ε. δεν πρέπει να μείνει με σταυρωμένα χέρια, υπογραμμίζοντας ότι ο αριθμός των μεταναστών που εισέρχονται στα σύνορα της Ε.Ε. εξαπλασιάστηκε από την αρχή του χρόνου και όλοι αυτοί βιώνουν μία ανείπωτη τραγωδία, ενώ και η Γ.Γ. της CCME συμφώνησε ότι πρέπει να μελετηθεί σε βάθος το πρόβλημα των μεταναστών και ότι η συνεργασία με το Κέντρο Μεταναστών και Προσφύγων της Εκκλησίας της Ελλάδος πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω.

Ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, πρόεδρος της επιτροπής μεταναστών της Εκκλησίας, ευχαρίστησε όλους τους προσκεκλημένους και τον Αρχιεπίσκοπο που δέχθηκε τα μέλη της εν λόγω αντιπροσωπείας και αναφέρθηκε εκτενώς στη συνεργασία που έχει το Κέντρο Μεταναστών και Προσφύγων της Εκκλησίας της Ελλάδος με όλους τους θεσμικούς φορείς στην προσπάθεια αντιμετώπισης του μεγάλου μεταναστευτικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν εκτός του προέδρου της Συνοδικής Επιτροπής για τους Μετανάστες, Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο πρώην διευθυντής του Κέντρου Μεταναστών και Προσφύγων κ. Αντώνιος Παπαντωνίου, ο νυν διευθυντής, Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Συμεωνίδης, η προϊσταμένη του Κέντρου κ. Ευθαλία Παππά και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
πηγή: romfea.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα