Με Ρέντσι και Πάπα Φραγκίσκο συναντάται ο Βλ.Πούτιν

Με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, αλλά και τον Πάπα Φραγκίσκο θα συναντηθεί την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος επισκέπτεται την Ιταλία, επ’ ευκαιρία της διεθνούς έκθεσης EXPO 2015.

Όπως τονίζουν αναλυτές, στόχος του ρώσου προέδρου είναι να δοκιμάσει την ενότητα της Ευρώπης, δύο εβδομάδες πριν αποφασίσει η ΕΕ εάν θα παρατείνει τις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας. Όμως οι προσδοκίες του θα διαψευστούν.

Η συνάντηση με τον Ματέο Ρέντσι έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στους χώρους της διεθνούς έκθεσης στο Μιλάνο. Αν και αναμένεται να τύχει θερμής υποδοχής, εντούτοις δεν πρόκειται να βρει σύμμαχο στο πρόσωπο του ιταλού πρωθυπουργού.

Ο Ματέο Ρέντσι θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα διαχωρίσει τη θέση του από τους ευρωπαίους εταίρους -ειδικά δε μετά τη σύνοδο της G7, στην οποία έλαβε μέρος και ο ίδιος και από την οποία οι ηγέτες της Ομάδας των 7 διεμήνυσαν την ετοιμότητά τους να επιβάλλουν αυστηρότερες κυρώσεις εάν η κρίση στην Ουκρανία κλιμακωθεί.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η Ρωσία διατηρεί με την Ιταλία πολύ καλύτερες σχέσεις απ’ ότι με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με το Κρεμλίνο να θεωρεί ότι η Ρώμη στηρίζει με επιφυλάξεις τις κυρώσεις.

Σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera, λίγο πριν φτάσει στη Ρώμη, ο πρόεδρος της Ρωσίας τόνισε πως «ανέκαθεν οι ιταλοί εταίροι έθεταν πάνω απ’ όλα το συμφέρον της πατρίδας τους, το συμφέρον του ιταλικού λαού και πίστευαν ότι για να υπηρετήσουν αυτό το συμφέρον, σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, θα πρέπει διατηρήσουν τις φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία».

Θερμής υποδοχής αναμένεται να τύχει ο Βλαντιμίρ Πούτιν και στο Βατικανό, προσδοκώντας τον «καλό λόγο» του ποντίφικα. Κατά πολλούς, άλλωστε, ο Πάπας Φραγκίσκος ενεπλάκη παρασκηνιακά τόσο στις διαβουλεύσεις για το Παλαιστινιακό όσο και στην εξομάλυνση των σχέσεων ΗΠΑ-Κούβας.

Πάντως, ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η Ρώμη δεν σκοπεύει να αναθεωρήσει τη στάση της στο θέμα της Ουκρανίας.

Πηγή:in.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα