Φουχς: Δεν είναι σοβαρή η ελληνική πρόταση

«Η Ευρωζώνη θα τα καταφέρει και χωρίς την Ελλάδα»

Βέβαιος πως η Ευρωζώνη θα τα καταφέρει ακόμη και χωρίς την Ελλάδα εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της Άγκελα Μερκελ, Μίκαελ Φουχς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ο Γερμανός πολιτικός υποστήριξε πως «το ευρώ δεν πρόκειται να αποτύχει, ακόμη και σε ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας». Παρ’ όλα αυτά, διαβεβαίωσε πως στόχος του Βερολίνου είναι να διατηρήσει την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης.

Σχετικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, ο Μίκαελ Φουχς κατήγγειλε πως η νέα λίστα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης στερείται σοβαρότητας. «Η Ευρώπη δεν πρόκειται να δεχθεί μία συμφωνία, η οποία απέχει παρασάγγας από τις προηγούμενες», διεμήνυσε ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. του CDU/CSU στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας, γνωστό και ως Bundestag.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο αποχώρησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) από το ελληνικό πρόγραμμα, ο Γερμανός πολιτικός αποσαφήνισε πως σε ένα τέτοιο σενάριο, θα αποχωρήσει και η Γερμανία. «Εάν το ΔΝΤ φύγει από το ελληνικό πρόγραμμα, το ίδιο θα κάνει και η Γερμανία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή:naftemboriki

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα