Ξαφνικά, κλίμα συμφωνίας στις Βρυξέλλες

Από την πλήρη απαισιοδοξία και το μουντό κλίμα των τελευταίων ημερών, αρχίζει και πάλι να εκφράζεται αισιοδοξία ότι μπορεί να βρεθεί ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές ένας συμβιβασμός, έστω και πιο επώδυνος απ´ όσο θα φανταζόταν κανείς όταν άρχιζε η διαπραγμάτευση. Στο κλίμα αυτό ερμηνεύεται και η δήλωση του Επιτρόπου Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, αργά το απόγευμα της Τετάρτης πως «πιστεύει περισσότερο από ποτέ» στην επίτευξη συμφωνίας.

Η αιφνιδιαστική επαναπροσέγγιση που σημειώθηκε μεταξύ του Αλέξη Τσιπρα και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναζωπυρώνει τις ελπίδες για την επίτευξη μιας συμφωνίας. Οι δυο άνδρες θα βρεθούν αύριο Πέμπτη και κατά τα φαινόμενα θα συζητήσουν επί νέου κειμένου – σχεδίου συμφωνίας, στη βάση των νέων υποχωρήσεων που έκανε η κυβέρνηση, ιδίως στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος, καθώς δείχνει να αποδέχεται το στόχο του 1% που έχουν θέσει οι δανειστές.

Η αποψινή τριμερής Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ θα είναι προφανώς καθοριστικής σημασίας για το εάν η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει μια σοβαρή, έστω ενδιάμεση, λύση για το θέμα του χρέους και το αναπτυξιακό πακέτο. Εάν συμβεί αυτό τότε ο κ. Τσίπρας θα αναλάβει την ευθύνη να φέρει την επώδυνη συμφωνία στην κυβέρνηση, το κόμμα και τη Βουλή, παρά τις όποιες διαφωνίες έχουν εκφραστεί ότι πρόκειται για συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών.

Την ίδια ώρα, το πρακτορείο ειδήσεων MNI, μεταδίδει πως Κομισιόν και ελληνική κυβέρνηση εργάζονται για την επίτευξη συμφωνίας, με την έγκριση του Eurogroup.
πηγή: protothema.gr

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα