Στον εσπερινό στην Ιερά Μονή Παναγίας Άξιον Εστί χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών

Στον εσπερινό στην ιερά μονή Παναγίας Άξιον Εστί Βαρνάβα χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και τους υποδέχθηκαν οι μοναχές της Μονής, ο Πνευματικός της Μονής Αρχιμανδρίτης Κασσιανός Ραβασσόπουλος και πιστοί που είχαν έρθει από νωρίς.

Μετά τον εσπερινό ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, μεταξύ άλλων ανέφερε πως “μας δίνεται, σήμερα, η ευκαιρία και η δυνατότητα όχι απλώς να ταξιδέψουμε σε γεγονότα πραγματικά ιστορικά που σημαδεύουν την πίστη μας, σημαδεύουν τη ζωή μας, αποκαλύπτουν την Αλήθεια, στα γεγονότα εκείνης της νύχτας, όπου ο άγγελος εμφανίστηκε σε έναν ταπεινό μοναχό, σε έναν ταπεινό υποτακτικό και φανέρωσε τον ύμνο Αξιον Εστί, αλλά μας δίνεται η μεγάλη ευλογία να ομολογήσουμε ότι η Παναγία μας δεν είναι απλώς θρονιασμένη στο Άγιο βήμα της Εκκλησίας, αλλά είναι θρονιασμένη στην καρδιά μας, στην καρδιά του καθενός από εμάς, διότι η Παναγία μας δίνει τη δύναμη και το κουράγιο να προχωρούμε στη ζωή”.

Μιλώντας για το πρόσωπο της Παναγίας ο π. Συμεών προσέθεσε πως “η Παναγία μπορεί να ασχολείται με τα δικά μας βάσανα, το δικό μας πόνο, να τον προσλαμβάνει, να συμπαραστέκεται στις αγωνίες μας, να είναι παρούσα σε κάθε στιγμή. Η σχέση μας με την Παναγία είναι ένα προσωπικό γεγονός, ένα προσωπικό βίωμα, άλλος τη συναντά στην αρρώστια, άλλος στον πόνο, άλλος στις χαρές ή στις δυσκολίες του Γένους και μας δείχνει το δρόμο προς την θυσία και την προσφορά. Η Παναγία ενώθηκε τόσο με το Θεό και τον άνθρωπο που έγινε κατ ουσίαν Θεοτόκος”.

Ο π. Συμεών μιλώντας για την ηθική κρίση της εποχής και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε επεσήμανε πως “σε μια εποχή που απαξιώνεται ο άνθρωπος, ευτελίζεται το ανθρώπινο πρόσωπο και μετριέται σαν μία χρηματοπιστωτική μονάδα, σαν ένα δημοσιονομικό μέγεθος που πρέπει να συρρικνωθεί, για να είναι ευτυχισμένοι οι αριθμοί. Σε μία τέτοια εποχή είναι ευκαιρία το “Αξιον Εστί” να μας θυμίσει ότι υπάρχουν αξίες. Αυτές οι αξίες δεν είναι ούτε οικονομικές, ούτε πολεμικές, ούτε αξίες συμφερόντων. Δεν είναι αξίες βίας, αξίες ισχύος, αξίες δύναμης. Είναι αξίες που μπορεί να βρίσκονται κρυμμένες στο κελί ενός υποτακτικού σαν εκείνου του υποτακτικού στον οποίο ο άγγελος έψαλλε το “Αξιον Εστί”. Είναι αξίες που βρίσκονται μέσα στις ταπεινές καρδιές που αγαπούν, μέσα στους αφανείς ανθρώπους που κάθε μέρα μοχθούν για την οικογένειά τους. Είναι αξίες που βρίσκονται μέσα στον πόνο που βιώνει ο άνθρωπος”.

Μετά τον εσπερινό ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τις μοναχές της μονής, αλλά και όσους συνέβαλαν στη δημιουργία του κέντρου φιλοξενίας γερόντων στον Βαρνάβα και αναφέρθηκε στη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων στήριξης των συνανθρώπων, όπως θα είναι το κέντρο απασχόλησης παιδιών ειδικής αγωγής.
πηγή: agioritikovima.gr

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα